Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Ocak '09

 
Kategori
Futbol
 

Kupayı kazanmak istiyorum

Kupayı kazanmak istiyorum
 

Fenerbahçem dün yine tribünlere oynadı ve müthiş bir galibiyet kazandı. Dün akşam Roberto Carlos'a resmen hayran kaldım hayran. O ne muhteşem oyun ve o ne muhteşem çalımlardı. Fenerbahçem Türkiye'nin en iyi takımı olarak rakiplerine yine korku salıyor, ayaklarını titretiyor. 2. yarıda bütün takımlar 6'na kaçıracaklar haberiniz olsun :)))

Fortis Türkiye Kupası D Grubu 3. hafta maçında Bursaspor'u Selçuk ve Roberto Carlos'un her iki yarıda attığı gollerle 2-0 yenen Fenerbahçemiz puanını 6'ya çıkardı. Kupadaki 2. maçında 2. galibiyetini alan Fenerbahçemiz, bu sonuçla D Grubu'nda liderliğe yükseldi.

Çalışmalarını takımdan ayrı sürdüren Semih'in yanı sıra Emre, Maldonado, Burak, Yasin, Can, Tümer, Gürhan ve yeni transferlerimiz Gökhan Emreciksin ile Abdülkadir kadroda yer almadı.

GÖKHAN VE ABDÜLKADİR TRİBÜNDEN İZLEDİ

Fenerbahçe'nin yeni transferleri Gökhan Emreciksin ve Abdülkadir, Bursaspor mücadelesini tribünden izledi. Takımımızla 4, 5 yıllık sözleşme imzaladıktan sonra dün akşam ilk antrenmanlarına çıkan iki futbolcumuz, kadroda olmayan bazı futbolcularımız gibi maçı tribünden takip etti.

2 KEZ EL DEĞİŞTİRDİ

Fenerbahçe-Bursaspor maçında kaptanlık pazubandı 2 kez el değiştirdi.

Kaptanımız Alex, karşılaşmanın 61. dakikasında yerini Josico'ya bırakırken, kaptanlık bandını Selçuk'a verdi. Selçuk da 71. dakikada yerini Deniz'e bıraktı ve bandı bu futbolcuya verdi.

38. dakikada gelişen Fenerbahçe atağında, Carlos'un şut orta karışımı vuruşuna Güiza ayak koydu. Top, yandan auta çıktı.

42. dakikada, Alex'in sağ kanattan kullandığı kornere Selçuk ön direkte kafasını uzattı ve top Bursaspor ağlarıyla buluştu; 1-0.

İlk yarı bu skorla kapandı ve Bursalı oyuncular " ulan biz ne yapacağız ya, bu Fener bizi mahvedecek yine ? " diye hayıflanarak soyunma odasına vardılar.

2.yarı güzel bir santrayla başladı.

58. dakikada, Sercan'ın ceza sahasına gönderdiği derin pasta Mustafa Sarp'ın vuruşu az farkla üsten auta çıktı.

84. dakikada Brezilyalı yıldızımız Roberto Carlos nefis bir gol attı. Orta sahada topu alan Roberto Carlos, art arda attığı çalımlarla Bursaspor ceza sahası önüne kadar geldi. Daha sonra sağındaki topu sol ayağına alan Roberto Carlos, tam ceza yayının önünden nefis vurdu. Roberto Carlos'un bu güzel golüyle takımımız 2-0 öne geçti. Sanki top Carlos'a kendini teslim etti bir anda. Maç da böylece sona erdi ve Bursaspor sahadan normal bir sonuç olan malubiyetle ayrıldı.

Maçtan sonra ne düşündüğünü sorduğumuz Carlos : " Bu teknik olarak geliştiğimi gösterir" dedi. Roberto Carlos, "Kariyerimin finalinde ben daha iyiyim, takım da iyi. Kendimi iyi hissediyorum. Kupadaki 2 maçımızı da kazandık. Bir sonraki maçımız deplasmanda. O maçı da kazanarak, kazanma dinamiğimizi devam ettirmek ve gruptan çıkmak istiyoruz" dedi.

Fenerbahçe'nin Türkiye Kupası'nı uzun yıllar kazanamadığının hatırlatılması üzerine Roberto Carlos, "İspanya'da Real Madrid'te oynarken de buna benzer bur durum yaşamıştım. Real Madrid de uzun süre Kral Kupası'nı kazanamamıştı. Ancak Real Madrid'le kupayı kazanmıştık. Fenerbahçe'de de Türkiye Kupası'nı kazanmak istiyorum. Tabii başlıca hedefimiz Türkiye Ligi'nde şampiyon olmak. Türkiye Kupası'ndaki uzun süren hasreti de dindirmek istiyoruz" dedi.

Takımımızın duran top organizasyonlarındaki başarısına da değinen Roberto Carlos, bunda Aragones'in büyük etkisinin olduğunu vurguladı. Roberot Carlos, "Antrenmanlarda duran top organizasyonlarını çalışıyoruz ve bu organizasyonlara önem veriyoruz. Böyle attığımız goller var. Bunlar önemli goller. Duran top ve frikik organizasyonlarını sürekli çalışıyoruz. Hocamız da bu konuda çok zeki ve kurnaz bir hoca diyebiliriz" diye konuştu.

 
Toplam blog
: 749
: 1983
Kayıt tarihi
: 11.10.07
 
 

Yazmanın hayatın akışının bir parçası olduğu kanısındayım. 6 Mayıs 1982'de doğdum ve İstanbul Kar..