Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Ağustos '20

 
Kategori
İnançlar
 

Kur’an ayetleri aydınlatır-3

 
Ahiret bir oyun ve eğlence olan dünyadan daha hayırlıdır.
 
 İnsanı Allah yaratmıştır. Allah yarattığı varlığı en iyi tanıyandır. İnsanlar için faydalı veya zararlı olan şeyleri ve insanın ihtiyaçlarını  en iyi bilen Allah’tır. Allah bizi bu konularla ilgili aydınlatmak suretiyle uyarmıştır.
 
ahiret hayatının önemini bildirmiştir. Dünya hayatının insanlar için bir aldatma olduğunu, dünyanın geçici bir yaşam olduğunu;asıl ve gerçek yurdun ahiret yurdu olduğunu belirtmiştir.
 
Yüce Allah bizi Kur’an-ı Kerim’de şöyle aydınlatır:
 
“Dünya hayatı ancak bir oyun ve bir eğlencedir. Elbette ki ahiret yurdu Allah’a karşı gelmekten sakınanlar için daha hayırlıdır. Hala aklınızı kullanmayacak mısınız?” (En’âm Suresi 32. Ayet)
 
Dünyanın bir oyun ve  eğlenceden ibaret olduğu  açık ve net olarak ifade edilmektedir.
 
Şöyle ki,bir oyun düşünün, oyun belli bir sürede oynanır. Süre sonunda oyun biter. Bu oyunun tekrarı yoktur. Oyun kaybedenin tekrar oynayarak kazanma şansı yoktur.
 
Birde eğlenceyi düşünün, eğlencede bir müddet  oynar,eğlenir ve  mutlu olursunuz. Eğlence sona erdiğinde elde edilen bir kazanç yoktur. Sadece nefsimizin geçici bir doyumu söz konusudur. Bir müddet sonra nefis başka istekler üretir. Bunun sonu gelmez.
 
İşte bunu gibi dünya hayatı bir oyun ve bir eğlenceden ibarettir. Bu oyun ve eğlenceden geleceğe dair bir kazancınız olamamaktadır.
 
Oysa gerçek hayatın ve gerçek kazancın  ahiret yurdu olduğu bildirilmektedir.
 
Yüce Allah bizi uyararak ahiret yurdunun dünyadan daha hayırlı olduğunu bildirmektedir.
 
Allah, ahiretin önemini vurgulamak için dünyanın bir oyun ve eğlenceden ibaret olduğunu gözler önüne koymaktadır. Ahiretin dünyadan daha hayırlı olduğu ancak muttakiler (Allah’tan sakınanlar) fark edebilmektedir.
 
Muttakiler, Allah’tan sakınırlar ona kulluk görevlerini yerine getirirler. Dünyanın geçici,boş, aldatıcı,bir oyun ve eğlenceden ibaret olduğunu anlarlar.
 
Allah’tan sakınmayanlar dünya yaşamının geçiciliğini ve  boş olduğunu göre göre hala akıllarını kullanarak ahreti düşünmediklerini de Yüce Allah dile getirmiştir. Yaptığımız işlerde,kulluk görevimizde hayatın her anında aklımızı ve düşüncemizi kullanmalıyız.
 
Aklımızı kullanarak ölümle birlikte her şeyin bittiğini ve hiçbir şeyin öneminin kalmadığını görebiliriz.
 
Gerçek olan hayat, ölümden sonraki sonsuz ahiret hayatıdır. Bu hayatı kazanmak için yaşadığımız dünya hayatının oyun ve eğlencesine kapılmadan Allah’a kulluğumuzu yerine getirerek, ahiret yurdu için hazırlık yapmak gerekir.
 
Ne mutlu Allah’tan sakınıp  sonsuz ahiret yurdu için hazırlık yapanlara…
 
Toplam blog
: 367
: 683
Kayıt tarihi
: 08.04.13
 
 

1965 Trabzon Of doğumluyum. İlahiyat Fakültesi mezunuyun.Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeniyi..