Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Mayıs '21

 
Kategori
İnançlar
 

Kur'an/Bilimsel Gerçekler(1)

Yüzlerce ayeti bir yazıya sığdırmak mümkün değil elbette, ancak insanlar ve yaşam hakkındaki ayetlerden bir kaç örnek alırsak:

  • Uyku sırasında gün içinde bilinçli olarak görülen, dokunulan, işitilen (kulak, göz, deri),  duyu ile algılanan, yapılan, düşünülen her şeyin beyinde bir çeşit arşivlenmesi:Kur’an’daki açıklamalara göre, bilinç, bellek ya da bu kayıtlar beden ölümü ile yok olmaz. Sonraki boyutta var olma biçimini belirleyecek olan da bu kayıtlardır. Bimeyeceğimiz bu sisteme göre, iyilikler/sevaplar, kötülükler/günahlar farklı rakamsal değerleri/kodları ile kayda geçer.

              “Çünkü biz yaptıklarınızın kopyasını çıkarıyorduk/ yaptıklarınızı kaydediyorduk” (Casiye,29)

“O, odur ki, geceleyin sizi öldürür. Gün boyunca neler yapıp neler kazandığınızı bilir. Sonra, belirlenmiş bir süre işletilip tamamlansın diye, gün içinde sizi diriltir. Nihayet O’ nadır dönüşünüz. Sonra, yapıp ettiklerinizi size haber verecektir. Kulları üzerinde egemenlik sahibi Kaahir’dir O. Üzerinize koruyucular gönderir. ”(En’am, 60-61)

“Yemin ederim akşamın kızıllığına, Geceye ve derlediğine, Toparlandığı zaman Ay’a, Ki siz boyuttan boyuta/halden hale mutlaka geçeceksiniz.”(İnşıkak, 16-20)

“o, gece gelene. (...) ışığıyla karanlığı delen yıldızdır o. Hiç bir benlik yoktur ki, üzerinde bir gözetleyici bulunmasın”(Tarık , 1-4)

“Yemin olsun ki, insanı biz yarattık. Nefsinin ona neler fısıldadığını da biz biliriz. Biz ona, şahdamarından daha yakınız.”(Kaf,16)

“Ayetlerimizi pervasızca yalanlamışlardı. Oysaki biz, her şeyi iyiden iyiye sayıp kitaplaştırmıştık.”(Nebe, 28-29)

“Kıyamet günü kendisine, önüne açılmış olarak bulacağı bir kitap çıkaracağız:’Oku kitabını!Bugün sana hesap sorucu olarak öz benliğin yeter.”(İsra,13-14)

“Rezilliğe batmışların kitabı, (...)Rakamlandırılmış bir kitaptır o.”(Mutaffifin, 7-9)

“İyilik sergileyenlerin kitabı (...)Rakamlanmış bir kitaptır o.”(Mutaffifin,  18-20)

  • Canlı yaşamın suda başlamış olması:

“Her canlı şeyi sudan oluşturduk. “ (Enbiya,30)

“Allah tüm canlıları sudan yarattı.” (Nur, 45-46)

  • İnsanın “çamurdan” yani yeryüzündeki maddelerden, su, demir, fosfor vb. yaratılmış olması:

“Yemin olsun ki, biz insanı topraktan oluşan bir özden yarattık.”(Müminun, 14)

  • İlk tek hücreli canlıların, bitkilerin ve organizmaların ortak atası olması, bitki ve canlı hücre yapısının benzerliği. Çift eşeyin sonradan gelişmiş olması:

“Ve Allah sizi bir bitki olarak yerden bitirdi.”(Nuh, 17)

“Sizin yaratılmanız da, diriltilmeniz de bir tek canlınınki gibidir. Allah Semi`dir, Basir’dir. „ (Lukman, 28)

“Sizi bir tek canlıdan/candan/özden/ruhtan/benlikten vücuda getiren O’dur.”(En’am, 98)

“Sizi bir tek canlıdan yarattı; sonra da o canlıdan onun eşini vücuda getirdi.”Zümer, 6)

  • Evrimin var olması:  Kur’an’daki açıklamalardan çıkan sonuca göre,  evrimin var olmasının nedeni,  insanlara ölümden sonra bir başka yaşamın, bir başka boyutta ve biçimde tekrar var olmanın mümkün olduğunu  göstermektir.

 “Yerinize diğer benzerlerinizi getireceğiz ve sizi bilemeyeceğiniz şekilde yeniden oluşturacağız.  Yemin olsun, ilk yaratılışı bildiniz.  Peki düşünüp ibret alsanız olmaz mıydı?(Vakıa, 57-62)

“Allah’ın yaratmayı nasıl başlattığını, sonra bunu nasıl tekrarladığını görmediler mi? Kuşkusuz bu Allah için  kolaydır.  De ki: ‘Yeryüzünde dolaşın da yaratılışın nasıl başladığına bir bakın. İleride Allah öteki oluşmaya da vücut verecektir. Allah Kadir’dir."(Ankebut, 19-20)

“Ortak tuttuklarının içinde, yaratışa başlayan, sonra, yarattığını çevirip bir daha yaratan kim var? De ki ’Allah! Yaratışı başlatır, sonra onu çevirip yeniden yaratır.” (Yunus, 34)

 “Yaratmaya başlayan/yaratılanları ilk yaratan O’dur. Sonra onları çevirip yeniden yaratacaktır. Bu O’nun için çok da kolaydır.”(Rum, 27)

 “Ki siz halden hale, boyuttan boyuta mutlaka geçeceksiniz. Peki onlara ne oluyor da iman etmiyorlar?” (İnşıkak, 19-20)

“Biz onun parmak uçlarını da tam bir biçimde düzenlemeye gücü yetenleriz.“ (Kıyamet, 3-4)

“Allah yaratışa başlar, sonra onu varlık alanından çekip tekrar yaratır. En sonunda O’na döndürülürsünüz.”  ( Rum, 11)

 

 
Toplam blog
: 174
: 4451
Kayıt tarihi
: 19.06.09
 
 

1958  doğumluyum. Arkeologum. Evliyim. Çocuğum yok. Çalışmıyorum. Yıllarca çalıştıktan sonra, zam..