Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Mayıs '15

 
Kategori
İnançlar
 

Kur'an'ı Hz.Muhammed yazdıysa bütün bunları nereden biliyordu? (4)

Kur'an'ı Hz.Muhammed yazdıysa bütün bunları nereden biliyordu?   (4)
 

İnsanlar uykudayken gün içinde göz, kulak, deri duyu organlarıyla algılanan, bilinçli olarak yapılan ve düşünülen her şeyin kayda geçtiğini,

“Benlik, bilmiş olacaktır önden gönderdiğini de arkaya bıraktığını da. (…)Ve kuşkusuz ki, sizin üzerinizde koruyucular-bekçiler var. Çok değerli yazıcılar, Bilirler ne yapmakta olduğunuzu.”(İnfitar, 82/82, 1-11)

“Siz, işitme gücünüzün, gözlerinizin, derilerinizin aleyhinize yapacağı tanıklıktan gizlenmiyordunuz.”(Fussilet, 61/41, 22)

“O, odur ki, geceleyin sizi öldürür. Gün boyunca neler yapıp neler kazandığınızı bilir. Sonra, belirlenmiş bir süre işletilip tamamlansın diye, gün içinde sizi diriltir. Nihayet O’ nadır dönüşünüz. Sonra, yapıp ettiklerinizi size haber verecektir. Kulları üzerinde egemenlik sahibi Kaahir’dir O. Üzerinize koruyucular gönderir. ”(En’am, 55/6, 60-61)

“Bu, bizim kitabımız, karşınızda gerçeği söylüyor. Çünkü biz, yapıp-ettiklerinizin kopyasını çıkarıyorduk/yaptıklarınızı kaydediyorduk.” (Casiye, 65/45, 29)

“Yemin ederim akşamın kızıllığına, Geceye ve derlediğine, Toparlandığı zaman Ay’a, Ki siz boyuttan boyuta/halden hale mutlaka geçeceksiniz.” (İnşıkak, 83/84, 16-20)

“Yemin olsun göğe ve Tarık’a:o, gece gelene/o, tokmak gibi vurana/o, çıkıverip de yürek hoplatana. Nereden bileceksin sen nedir Tarık? Parlayan, ışığıyla karanlığı delen yıldızdır o. Hiç bir benlik yoktur ki, üzerinde bir koruyucu/bir gözetleyici bulunmasın.” (Tarık, 36/86, 1-4)

Pozitif ve negatif düşüncelerin ve eylemlerin farklı, “rakamlanmış” değerleri olduğunu ve belli bir sistemle kayda geçtiğini,

“Hayır, iş düşündükleri gibi değil! Rezilliğe batmışların kitabı, (…) Rakamlandırılmış bir kitaptır o.”(Mutaffifin, 86/83, 7-9)

“Hayır, sandıkları gibi değil! İyilik sergileyenlerin kitabı (…) Rakamlanmış bir kitaptır o.”(Mutaffifin, 86/83, 18-20)

İnsanın sonraki yaratılışta, parmak izlerine kadar bilinen ve korunan bu kayıtlara göre tekrar yaratılacağını,

“İnsan kendisinin kemiklerini asla bir araya toplayamayacağımızı mı sanıyor? Hayır, sandığı gibi değil! Biz onun parmak uçlarını da tam bir biçimde düzenlemeye gücü yetenleriz.“ (Kıyamet, 31/75, 3-4)

“Ne biçim kitap bu! Ne küçük bırakmış ne büyük. Hepsini sayıp dökmüş!’ Yapıp ettiklerini hazır bulmuşlardır. Rabbin hiç kimseye zulmetmiyor.”(Kehf, 69/18, 49)

“Yemin olsun ki, insanı biz yarattık. Nefsinin ona neler fısıldadığını da biz biliriz. Biz ona, şahdamarından daha yakınız.”(Kaf, 34/50, 16)

Allah’ın indirdiğini tiksindirici bulanların ve inanmayanların yeniden yaratılışta yer almayacağını, kendi akılları ve kibirleriyle, zamansız boyutta yapayalnız kalacaklarını, pişmanlığın işe yaramayacağını,

“Biz hiç bir kötülük yapmıyorduk’. İş hiç de öyle değil. Allah, sizin yapmakta olduklarınızı çok iyi bilmektedir. Hadi girin cehennem kapılarından; sürekli kalacaksınız orada. Gerçekten kötü yermiş kibre sapanların barınağı.” (Nahl, 70/16, 28-29)

“Bir gündür ki o, dostun dosta yararı olmaz. Onlara yardım da edilmez. (...) Tat bakalım! Hani sen onurluydun, seçkindin. İşte budur o kuşkulanıp durduğunuz şey.” (Dühan, 64/44, 41, 49-50)

“Şöyle denilir: ‘Unutuyoruz sizi bugün. Tıpkı sizin, bugününüze kavuşmayı unuttuğunuz gibi” (Casiye, 65/45, 34)

“Bu böyledir; Çünkü onlar Allah’ın indirdiğini tiksindirici bulmuşlardır, Allah da onların tüm amellerini boşa çıkarmıştır.” (Hz. Muhammed, 99/47, 9)

“Çünkü onlar, Allah’ı öfkelendiren şeylerin peşine düştüler, O’nun hoşnutluğundan tiksindiler; sonunda Allah bütün amellerini boşa çıkardı”( Hz. Muhammed, 99/47, 28)

 
Toplam blog
: 174
: 4451
Kayıt tarihi
: 19.06.09
 
 

1958  doğumluyum. Arkeologum. Evliyim. Çocuğum yok. Çalışmıyorum. Yıllarca çalıştıktan sonra, zam..