Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Aralık '17

 
Kategori
İnançlar
 

Kur’an-ı Kerim’den Mesaj Var-17

Kur’an-ı Kerim’den Mesaj Var-17
 

Yeryüzünde hiçbir canlı yoktur ki, rızkı Allah’a ait olmasın.(Hud suresi,6.Ayet)


İnsan hayatını sürdürebilmesi için beslenmeye ihtiyacı vardır. Beden gelişimini tamamlamak ve sağlığımızı korumak için düzenli bir şekilde beslenmeliyiz.
Hayatımızı devam ettirebilmek için bir çok maddi şeylere ihtiyaç duyarız. Ev, ev eşyaları, araba, elektronik eşyalar, yiyecek, giyecek vs. 
Bu  ihtiyaçlarımızı karşılamak için maddi imkanlara sahip olmalıyız. Maddi gücümüzü artırmak için de çalışıp çabalamalıyız. Okuyup,meslek sabibi olmalıyız. İşimize sarılmalıyız. İşimizde en ince ayrıntıyı bile ihmal etmemeliyiz
Biz çalışıyoruz, biz uğraşıyoruz, biz kazanıyoruz. Ancak, çalışmamız karşılığında  rızkı veren Allahtır. Bunu asla unutmamalıyız. Sağlığımız olmasaydı, çalışamazdık, Sağlığı bize veren Allahtır.
Rızık konusunda endişe etmemeliyiz. Bize düşen helalinden çalışmaktır. ”Çalışan kazanır “ anlayışı ile çalışmayı ve istemeyi elden bırakmamalıyız. Rızık konusunda yersiz endişelere kapılmamalıyız.
Allah bütün canlıların rızkını vermektedir.
Kazandığımız ve elde ettiğimiz her şey Allah’ın bize nimetidir. Allah bize sağlık, akıl, yetenek, güç ve kuvvet verdi. Sağlığımız ve iş  yapabilme yeteneğimiz  olmasaydı işimizi yapamazdık ve maddi kazanç sağlayamazdık. Bunu bize nasip eden Allah’tır.
Allah her varlığı rızkı ile yaratır.
Bu konuda, Yüce Allah’ın Kur’an-ı Kerim’deki mesajı şöyledir: 
“Nice canlı var ki, rızkını (yanında) taşımıyor. Onlara da size de rızık veren Allah'tır. O, her şeyi işitir ve bilir.” (Ankebut Suresi, 60.ayet) 
Ne mutlu helal yollardan rızkını elde edenlere. 
Allah hepimize helal kazanç ve bol rızık nasip eylesin...
 
 
Toplam blog
: 367
: 683
Kayıt tarihi
: 08.04.13
 
 

1965 Trabzon Of doğumluyum. İlahiyat Fakültesi mezunuyun.Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeniyi..