Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Temmuz '18

 
Kategori
İnançlar
 

Kur’an-ı Kerim’den Mesaj Var-29

Kur’an-ı Kerim’den Mesaj Var-29
 

Sonunda dönüş Allah’adır
 
Yüce Allah insanoğluna  dünyada sayısız nimetler vermiştir. Yer yüzü insanın ayağı altına serilmiştir.
 
Dünya insana mekan olarak verilmiştir. İnsan aklı sayesinde  yeryüzünü istediği şekilde kullanmaktadır. 
 
Verimli topraklar,ormanlar,bitkiler, otlaklar,meyveler,denizler,ırmaklar,çeşit çeşit hayvanlar ve tüm doğal güzellikler insanın hizmetine sunulmuştur. Bütün bunlar insanlara karşılıksız rızık olarak verilmiştir.
 
Bizden sadece şükür ve kulluk istenmektedir. Allah yeryüzünü bize nimetlerle dolu olarak vermiştir.Aklımızı kullanarak dünya nimetlerinden yararlanmalıyız.
 
Yüce Allah bizi bir uyarı ile dünyada dikkatli bir şekilde yaşamamızı istiyor. Allah’ın uyarısı şöyledir: Nimetlerle dop dolu dünyaya gönderildiniz, ama  sonunda  Allah’a döndürüleceksiniz. Bu uyarı ile insanın dünyada helal yollarla hayatını sürdürmesini istiyor. 
 
Yani dünyada kalıcı değilsiniz,bir emanetçisiniz.Dünya geçici bir konaklama yeridir. 
 
Belli bir süre ile dünyaya gelmişiz. Her türlü rızıklarla donatılmışısız. Kimsenin rızkına el sürmemeliyiz, kul hakkını gözetmeliyiz.
 
Bastığımız her yerin ve attığımız her adımın hesabını vereceğimizi bilmeliyiz. Yer yüzünde hiçbir haksızlık yapmamalıyız.Yapılan haksızlıklara da  göz yummamalıyız. 
 
Yapılan iylik ve kötülüklerin miktarı zerre kadar bile olsa hesabının verilebilmesi için  Yüce Allah’ın huzuruna çıkacağımızı unutmamalıyız. 
 
Bu konuda ,Yüce Allah’ın Kur’an-ı Kerim’deki mesajı şöyledir: “O, yeryüzünü sizin ayaklarınızın altına serendir. Haydi onun üzerinde yürüyün ve Allah’ın rızkından yiyin. Dönüş ancak O’nadır..” (Mülk suresi,15. ayet)
 
Ne mutlu o kimselere ki, Allah’a döndürüleceği bilinciyle hareketlerine dikkat ederler...
 
 
Toplam blog
: 367
: 683
Kayıt tarihi
: 08.04.13
 
 

1965 Trabzon Of doğumluyum. İlahiyat Fakültesi mezunuyun.Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeniyi..