Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Haziran '11

 
Kategori
İnançlar
 

Kur'an'ı nasıl yaşayabiliriz?-II

Kur'an'ı nasıl yaşayabiliriz?-II
 

Sevgi, saygı ve şefkati tanımayan insanlardan oluşan bir toplum, bireylerinin birbirini kucaklayamadığı bir toplumdur. Kendilerini hep yalnız ve sevgisiz hisseder, yalnızca kendilerini ve kişisel çıkarlarını düşünürler. 

 

Din ahlakını yaşamayınca hem ruhsal, hem bedensel, hem de maddi yönden çöken insanlar, sürekli hata yapar, suç işler ve şeytanın bataklığa benzer karanlık sisteminde yaşarlar. 

 

İnsanların birçoğu, kendilerini başıboş ve sorumsuz zannetme yanılgısı içindedir. Eşcinsellik toplumda adeta ‘moda’dır; kumar, rüşvet yaygındır. İnsanların birbirlerine güvenememelerinin, evlilik öncesi birlikteliğin modernlik zannedilmesinin, dürüst ahlak gösterenlerin saflıkla nitelendirilerek yadırganmasının ardında yatan neden, dinsizliğin yaygınlaşmış olmasıdır. Yaşamı boyunca asla rüşvet almadığını söyleyen din ahlakından uzak bir insan, çıkarları için kolaylıkla yalan söyleyebilir. Koşullar değiştiğinde, mecbur kaldığı mazeretine sığınarak, hiç yapmayı düşünmediği kötü bir tavır sergileyebilir. 

İnsanların, çevrelerinde güvenebilecekleri çok fazla kişinin olmaması, karşılıksız yardım edecek birinin bulunmaması, sokakta kendilerini güvende hissedememeleri, ihtiyaç duyduklarında adaletin gereği gibi tecelli etmeyeceğini düşünmeleri, dejenerasyonun boyutlarının somut örnekleridir. 

Çözüm 

Güzel ahlaktan ödün vermemek, irade ve sabır gösterebilmek için insanın önemli bir amacının olması gerekir. İnanan insanlar Allah'ın hoşnutluğunu ve cennetini kazanmayı amaçladıkları için her koşulda güzel ahlak gösterirler. Ancak yaratılış amacından uzak ve din ahlakından yüz çevirmiş bir insanın böyle bir irade ve sabır göstermesi için bir nedeni yoktur. Allah'a ve hesap gününe kesin bilgiyle inanan insanlar, Allah’a duydukları içli korku ve saygı nedeniyle güzel ahlaklarında kararlı ve sabırlıdırlar. 

Temelinde bencillik, aç gözlülük, acımasızlık, umursamazlık gibi hastalıklar yatan sorunlara gerçek ve kalıcı çözüm; gerçek anlamda din ahlakının yaşanmasıdır. Çünkü tüm insanları yoktan var eden Yüce Allah, onların en rahat edecekleri, refah, huzur, güven duygusu ve mutluluk içinde yaşayacakları sistemi de yaratmıştır. 

Bu nedenle inanan insanların çok ciddi bir tavır sergilemesi gerekir. İnsanları güzel ahlaka davet etmek, Allah sevgisinin o kucaklayıcı sıcaklığına insanları yaklaştırmak, gerçek sevginin ve aşkın güzelliğini insanlara anlatmak, dünyadaki güzel ve mutlu yaşam için esastır. İnsanlar ancak iman ettiklerinde gerçek anlamda mutlu olacaklardır. 


 

 
Toplam blog
: 727
: 972
Kayıt tarihi
: 09.02.10
 
 

Ekonomi okudum. 5 yıldır haber siteleri, portal ve dergilerde yayınlanan yazılarımı ve inandıklar..