- Kategori
- Yemek - Mutfak
Kurabiye tarifleri
Kurabiye
MALZEMELER :
2 su bardak un
1,5 çay bardak toz şeker
1 pket vanilya
1 tatlı kaşık kabartma tozu
1/2 paket margarin yahut tereyağ
1 orta boy yumurta
1 çorba kaşık süt
Kakaolu Hamur İçin:
2 çorba kaşıkkakao
1 çorba kaşık tozşeker
1 çorba kaşık süt
HAZIRLANMASI :
İlk olarak yoğurma kabına un, tozşeker, vanilya, kabartma tozu, margarin veya tereyağ, yumurta ve 1 çorba kaşık süt ekleyip güzelce yoğuralım. Hamur ikiye bölüp yarısına kakao, 1 çorba kaşığı tozşeker ve 1 çorba kaşığı süt ekleyelip tekrar yoğurun. 2 hamuru 1 saat buzdolabında dinlendirelim. Beyaz hamurun üçte birini bir kenara ayırın. Kakaolu hamurunda üçte birini bir kenara ayıralım. Kakaolu hamuru bir santim kalınlığında bir dikdörtgen olarak açalım. Birer santim eninde şeritler keselim. Aynı işlemi beyaz hamurda da tekrarlayın. 3 sıra halinde bir beyaz, bir kakaolu ve tekrar bir beyaz hamur şeridini yanyana koyun. İkinci sırada beyazın üstüne kakaolu şerit, kakaolunun üstüne beyaz şerit gelicek şekilde sırayı tamamlayın. Üçüncü sırada tekrar birinci sırada ki gibi tekrarlayın. Kalan beyaz ve kakaolu hamura saralım. Yuvarlayarak şekil verelim.Yaklaşık yarım saat buzdolabında bekledikten sonra birer santim kalınlığında dilimleyin ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin. Evvelden ısıtılmış 180 derece fırında 10 dakika pişirdikten sonra servise hazırdır. Afiyetler Olsun.
http://www.lezzetlisirlar.com/kurabiye-tarifleri-kurabiye-tarifleri-gorselleri.html