Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Eylül '21

 
Kategori
Doğal Hayat / Çevre
 

Kuraklığa Karşı Bir Adım

Doğanın isyanının her geçen gün artarak devam ettiği günümüzde, güzel haberlere çok ihtiyacımız var. Bu yazı konum haber beni sevindirdi. Dilerim hiçbir olumsuz yönüne tanık olmadan yaygınlaşabilen bir proje olur. Çocukluğumuzda şarkılarla türkülerle davet ederek beklediğimiz yağmurları kuraklığa karşı bekliyor. Ardından gelecekleri düşündükçe kararsız kalıyoruz. Yağmurlar korkulacak afet değil keyifle toprağıyla, taşıyla bütün dünyaya can suyu olabilsin diliyorum. Kuraklığa karşı muhteşem bir adım olan güneş panellerimiz de uğurlu gelsin diliyorum.

 “Tarım ve Orman Bakanlığının yürüttüğü 'yüzer güneş panelleri' projesi, kuraklıktan etkilenen göllere can suyu olacak. İlk denemede yüzde 54.76'lık başarı oranı sağlayan proje, aynı zamanda enerji üretimine de katkı sağlayacak.

Göl ve barajlardaki kurumaya karşı harekete geçen Tarım Bakanlığı 'yüzer güneş panelleri' projesini gündemine aldı. Pilot proje yürütülen Burdur Gölü'nde yüzer güneş panellerinin yüzde 54.76 buharlaşmayı azalttığı belirlendi.

Milliyet'te yer alan habere göre, Tarım Bakanlığı Su Yönetimi Genel Müdürlüğü ile DSİ kuraklığa karşı kolları sıvadı. 'Burdur Gölü'nde Buharlaşmanın Azaltılması AR-GE Çalışması' kapsamında DSİ, Meteoroloji, Doğa Koruma ve Milli Parklar ile Su Yönetimi Genel Müdürlüğü ortak ekip oluşturdu. Bilinçsizce sulama ve drenajın yanı sıra buharlaşmanın da ciddi su kaybına yol açtığını tespit eden yetkililer, dört seçenekli proje hazırladı.” Aksam.com.tr - Akşam - 14 Eylül 2021 Salı

 
Toplam blog
: 209
: 350
Kayıt tarihi
: 13.09.11
 
 

Kurşun kalemden gelen ağaç kokusunun kağıtla buluşma büyüsüyle yoluna devam eden, Lise mezunu, ha..