Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Temmuz '19

 
Kategori
Sosyoloji
 

Kural

Bilirsiniz bir çok nezaket kuralları vardır, mesela eşiniz veya bayan partnerinizle restorana girerken önceliği eşinize veya partnerinize verir öyle girersiniz içeriye..

Sabah evden çıktığınızda önünüze çıkan birine tanımıyor da olsanız 'günaydın' dersiniz mesela..

Herhangi biri ile de olsa telefon konuşmamızın sonunda iyi günler veya iyi akşamlar dileyerek sonlandırırsınız konuşmanızı mesela..

Bir de çalışma ortamlarıyla ilgili nezaket kuralları vardır bilirsiniz. Hangi çalışma ortamı olursa olsun, bir arkadaşınızı veya dostunuzu ziyaret etmek istediğinizde nezaket kuralları gereği onu önceden telefonla arayarak ziyaret etmek istediğinizi ilettikten sonra ziyaretine gider ve ziyareti kısa tutar yanından ayrılırsınız çünkü her çalışma ortamının kendine özgü kuralları vardır.

Özel iş yerleri için de aynı nezaket kuralları geçerlidir. Babanızın oğlunun ve çok sediğiniz çocukluk arkadaşlarınızın dışında iş yerinize 'çat kapı' her gün her hangi bir tanıdığınız gelerek adeta görevli kontrol memuru gibi zamanınızı alamaz, o iş yerinde müşteri olsun veya olmasın. Bu bir hem nezaket kuralıdır hem de ticari kuraldır. 

Sizin bir iş yeriniz olsa ve sadece sizi tanıyor (geçmişte hiç bir ortamda bile bulunmadığınız kimse) diye her gün iş yerinize gelip otursa rahatsız olmaz mısınız? Olursunuz değil mi?

O halde gitmemeniz gerekiyor, nokta!

Siz eğer çalışmıyor veya emekliyseniz kendinize başka alanlar seçmelisiniz..

 

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..