Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Ocak '10

 
Kategori
Futbol
 

Kuralar çekildi

Kuralar çekildi
 

Ziraat Türkiye Kupası


Bildiğiniz gibi Fenerbahçe' ye 1983 yılından itibaren Türkiye Kupası verilmemektedir. Çünkü bu kupaya olan tüm ilgi Fenerbahçe' nin uzun süredir kupayı alamıyor(?) olmasından kaynaklanmaktadır. Kimse de bu durumun değişmesini istemiyor doğal olarak. Bir an için Fenerbahçe' nin alamadığını kabul edelim. Acaba Avrupa ülkelerinde Fenerbahçe gibi uzun süre kupayı alamayanlar olmuş mudur?

-Real Madrid İspanya Kral Kupası' nı en son 1993 yılında kazanmış.

-Milan 1976-2002 yılları arasında hiç İtalya Kupası kazanamamış.

-İnter Milan 1981-2004 yılları arasında hiç İtalya Kupası kazanamamış.

-Juventus son İtalya Kupası' nı 1994 yılında kazanmış.

-Lazio 1957-1997 yılları arasında hiç İtalya Kupası kazanamamış.

-Arsenal en son 1993 yılında İngiltere Kupası kazanmış.

-Hertha Berlin Almanya Kupası' nı hiç kazanamamış.

-Shalke 04 1972-2001 yılları arasında Almanya Kupası' nı hiç kazanamamış.

-Hamburg en son 1987' de Almanya Kupası kazanmış.

-Stuttgart 1958-1997 yılları arasında hiç Almanya Kupası kazanamamış.

-Dortmund en son1989' da Almanya Kupası kazanmış. Yani fırtına gibi estiği yıllarda hiç kazanamamış bu kupayı.

-Marsilya en son 1989' da Fransa Kupası kazanmış.

-Lyon 1973-2008 yılları arasında hiç Fransa Kupası kazanamamış. Fırtına gibi estiği yıllarda sadece 1 kupa kazanabilmiş.

-Bordeaux en son 1987 yılında Fransa Kupası kazanmış.

-Lille en son 1955 yılında Fransa Kupası kazanmış.

Görüldüğü gibi bir çok ülkede bir çok takım Fenerbahçe' nin yaşadığı durumu yaşamış ya da yaşamakta. Çünkü Avrupa maçlarından, lig maçlarından kimse ülke kupasına önem vermemekte. Bu kupalar adet yerini bulsun diye oynanıyor. Takımlar çoğu zaman yedek kadrolarıyla oynuyorlar.

Uzun yıllar ülke kupası kazanamayabilirsiniz ama uzun yıllar şampiyon olamazsanız bu gerçekten büyük sorundur. Bana sorarsanız Galatasaray' ın 14 yıl şampiyon olamaması Fenerbahçe' nin 27 yıldır ülke kupası kazanamıyor olmasından daha büyük olaydır. Bunu sizin mantığınız da kabul eder ama duygularınız inkar eder bunun da farkındayım.

Beşiktaşlılar' ın konuşuyor olması daha ilginç ama. Siz önce bir kere olsun Şampiyonlar Ligi' nde gruptan çıkmayı başarın da ondan sonra ülke kupası konuşun.

Bugün Ziraat Türkiye Kupası kuraları çekildi. Ben Fenerbahçe-Galatasaray finalinin oynanacağını tahmin ediyorum. Fenerbahçe bu yıl yıllardır kazanamadığı kupayı kazanabilir. Ama inanın bu benim hiç umrumda değil. Eğer final maçından 3 gün sonra önemli bir lig maçı varsa final maçına yedek kadroyla çıkılmalı bence. Galatasaraylıları' ın, Beşiktaşlıar' ın gazına gelip asıl hedeflerde yara almamalıyız ülke kupası kazanacağız diye.

Keşke Fenerbahçe yönetimi Türkiye Kupsı' nda Fenerbaçe' ye ilk haksızlık yapıldığından beri takımlarını yedek kadroyla maça çıkarıyor olsalardı. Bence Fenerbahçe' ye yakışan Türkiye Kupası maçlarına yedek kadroyla çıkmaktır. Sonsuza kadar bu kupayı bize vermeselerde inanın umrumda değil. Ama sizin kendi büyük sorunlarınızı görmeyip Fenerbahçe' nin bu kupayı kazanmamasına kafayı taktığınızı görmek gerçekten benim için büyük bir zevk.

 
Toplam blog
: 56
: 1482
Kayıt tarihi
: 18.11.08
 
 

Doktorum. Tıpla ilgilendiğim kadar sporla da ilgileniyorum diyebilirim. Yazılarımı beğeneceğinizi..