Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Ağustos '12

 
Kategori
İnançlar
 

Kuran'da Allah'ın kapitalist ahlaktan nefret ettiğini belirten ayetler

Kuran'da Allah'ın kapitalist ahlaktan nefret ettiğini belirten ayetler
 

Kapitalizm Kadın emekçilerin omuzuna basarak ayakta duruyor.


KAPİTALİZM VE NİSA (Kadınlar) Suresi

Bakara (İNEK) Suresi Kalem Suresinin yerine ikinci sırada tasnif edilmesinin en büyük nedeni Müslümanların zaman içinde semayeye teslim olmamaları için uyarıdır.

Zira İnek bir semboldü, daha önceki yazılarımda belirttiğim gibi İnek Semayeyi, tarımı, Hayvancılığı Dünyayı kazanmayı işaret ediyordu ve buna tapınmayı Allah eleştiriyordu..

Tevhidi Musevilikten Ayrımcı ve maddeci yahudiliğe geçilme noktasında Müslümanlarıda zaman içinde aynı tehlikelerin beklediği için Önem sırası olan Mushaf sırasında ikinci sıraya konmuştu BAKARA (İNEK) suresi.

Gerçekten Allah Kuran'ın sayısız yerinde çok defa malını kendisinin ölümsüz kılacağına sanan tiplere en ağır lafları ediyor, cehennemle tehdit ediyordu.

Benim dikkatimi çeken nokta özellikle kadınların Kapitalizmde hedef alınması, annelikten çıkartılarak üreten ve tüketen ordunun eri yapılmasına karşı çok ciddi bir uyarınında Nisa (Kadınlar) suresinde verilmiş olmasıdır.

Bu uyarı şöyle

"Onlar, cimrilikte bulunurlar, insanlara da cimriliği (önerir)ler. Allah'ın fazlından kendilerine verdiğini gizli tutarlar. Biz o kafirlere aşağılatıcı bir azab hazırlamışızdır- Ve onlar, mallarını insanlara gösteriş yaparak harcarlar, Allah'a ve ahiret gününe de inanmazlar. Şeytan, kime arkadaş olursa, artık ne kötü bir arkadaştır o." Nisa 37-38

Burada kapitalist tüketici tipinin nasıl olduğunu görmekteyiz. Başkalarına karşı son derece cimri, kendine karşı alış veriş yaparken gereksiz ve saçma sapan şeylere gösteriş olsun diye harcama yapan tipler. Bu arada paran varmı fakire yardım et desen Allahın verdiğini inkar ederler.

Nasıl da cuk diye oturmakta günümüzün stres atmak için AVM lere koşan tiplerine. Neden orada stres atıyor? Çünkü bilgisi görgüsü yok ve zenginliği ve harcadığı paralar gösteriş olarak "aaa bak neler almış!! Nerden aldın? Kaça aldın? Ay bende alayım?" muhabbetlerini duyarız hep. Almak gereksiz yere harcama kültürü işte Kuranda yerden yere vurulmakta.

Neden Allah gereksiz ve gösteriş olsun diye yapılan alış verişe sinirlenmekte?

Bu sorunun cevabı çok açık. Bu sorunun en iyi yanıtını yine 39. Nisa ayetinde görmekteyiz.

"Allah'a ve ahiret gününe inanarak Allah'ın kendilerine verdiği rızıktan infak (Yetime Fakire Bağış) etselerdi, aleyhlerine mi olurdu? Allah, onları iyi bilendir."Nisa 39

işte bu ayette açık ve net bi şekilde Allahın kızma nedeni ortaya çıkmıştır.

Zira Allah o gereksiz alış verişin gerekli bir alış veriş olarak yetimlere ve dullara garibanlara kısaca ihtiyaç sahiplerine yapılması gerektiğini Nisa 36'da anlatmakta ve yapılmasını emretmektedir.

Bunu yapmayanlara nasıl bir ceza vereceğine gelince. Allah cimrilere paylaşmadıkları için değil Allaha güvenmedikleri için kızmaktadır. Tıpkı intihar edenlere kızma nedeninin kendilerini öldürdükleri için değil Allahtan umutlarını kestikleri için ve Allaha güvenmedikleri için olduğu gibi.

Zira güven imanın umutla beraber temelidir. İmanında samimi olmaksa İhlastır. 

Bu durum kibirlilerde, cimrilerde, zalimlerde ve ayrımcılarda ASLA olmaz ve olamaz. Allahın nefret ettiği şirkten sonra ki en büyük dört günah budur.

Sözün elbette en doğrusunu Yüce Yaratıcımız bilir...

 

 

 

 
Toplam blog
: 722
: 3755
Kayıt tarihi
: 23.01.09
 
 

A.Ü İktisat Fakültesi mezunuyum, daha önce Kazakistan ve Hollanda'da eğitmenlik ve tercümanlık iş..