Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Nisan '10

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

Kuran'ı yaşamaya davet

Kuran'ı yaşamaya davet
 

http://www.harunyahya.org/bilim/sonsuzluk/sonsuzluk.html kitabı bu linkten ücretsiz okuyabilirsiniz.


Şu ana kadar nasıl bir yaşam geçirmiş olursanız olun hayatınızın geri kalan bölümünü Allah'ın razı olacağı şekilde sürdürebilirsiniz. Dünyada size tanınan zaman çok kısadır ve hızla akıp gitmektedir. Herkesi bu konuda acele etmeye ve ertelememeye davet ediyorum. İnsan bu dünyada belki bir "göz açıp kapama" veya "bir günün birazı" kadar bir süre yaşam sürecektir. Bu durumda kendisine tanınan bu sınırlı süre içerisinde zamanla yarışmalı ve güzel davranışlarda bulunarak, Kur'an ahlakını yaşamakta acele etmelidir.Allah salih kullarına sonsuz ve asıl yurt olan cenneti vadetmiştirki orada onlar peygamberler, sıddıklar, şehitler ve salihlerle birlikte olacaklar ve hepsinden önemlisi Rabbimize kavuşmuş olacaklardır. Allah orada onlara bir de sözlü bir "selam" olduğunu müjdelemektedir ki müminler için bu, olabilecek en güzel karşılıklardan biridir:

Gerçek şu ki, bugün cennet halkı, 'sevinç ve mutluluk dolu' bir meşguliyet içindedirler.

Kendileri ve eşleri, gölgeliklerde, tahtlar üzerinde yaslanmışlardır.

Orada taptaze-meyveler onların ve istek duymakta oldukları herşey onlarındır.

Çok esirgeyen Rabb'dan onlara bir de sözlü "Selam" (vardır). (Yasin Suresi, 55-58)

Kim Allah'a ve Resule itaat ederse, işte onlar Allah'ın kendilerine nimet verdiği peygamberler, doğrular (ve doğrulayanlar), şehidler ve salihlerle beraberdir. Ne iyi arkadaştır onlar? Bu fazl (bol ihsan), Allah'tandır. Bilen olarak Allah yeter." (Nisa Suresi, 69-70)

Gelin siz de bu karşılığa kavuşmak, Allah'ın rızasını ve hoşnutluğunu kazanmış olarak sizin için hazırlanan cennetlerde, peygamberler ve kamil iman sahibi müminlerle konaklamak için acele edin.

Kamil imanı en güzel şekilde yaşayarak, tüm Müslümanlara ayetlerde belirtildiği gibi, takvada önder ve örnek olun. Allah Kuran'da kurtuluş bulmak isteyen tüm insanları bu ahlakı yaşamaya davet etmektedir:

Onlar, kendilerine Rablerinin ayetleri hatırlatıldığı zaman, onun üstünde sağır ve körler olarak kapanıp kalmayanlardır.

Ve onlar: "... ve bizi takva sahiplerine önder kıl, " diyenlerdir.

İşte onlar, sabretmelerine karşılık (cennetin en gözde yerinde) odalarla ödüllendirilirler ve orda esenlik dileği ve selamla karşılanırlar.

Orda ebedi olarak kalıcıdırlar; o, ne güzel bir karargah ve ne güzel bir konaklama yeridir. (Furkan Suresi, 73- 76)

Ertelediğiniz her dakika size ortalama 60-70 senelik kısacık bir ömür için sonsuz cennet hayatı kaybettirip, sonsuz cehennem hayatına sürükleyebilir.

http://www.ahiretvar.com/

 
Toplam blog
: 145
: 1324
Kayıt tarihi
: 08.11.09
 
 

Dünyaya sevginin hakim olması için iyilerin ittifak etmesi gerektiğine inanıyorum. Sevgi, şefkat,..