Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Nisan '09

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Kurbağa ile ineğin hikayesi

Kurbağa ile ineğin hikayesi
 

Bilge bir kurbağa bu!


Bu masalda kurbağa su içmeye dereye gelir, bir de ne görsün ! İnek salına salına yürüyor, eğilerek su içiyor. Kurbağa bir kendine bakmış, bir de ineğe. Demiş ki -" Ne kadar alımlı ve güçlü görünüyor, ben de onun gibi olmak istiyorum" . Kararını vermiş, "evet tıpkı onun gibi olmalı."..

Başlamış kendini şişirmeye, şişirmiş, şişirmiş, şişirmiş...

Kurbağa o kadar şişmiş ki, artık gözleri bile görmez olmuş, ama yetinmemiş, o alımlı inek gibi olmaya karar vermiş bir kere. Olmadığı bir forma girme çabası ne yazıkki kurbağanın sonu olmuş!

Bu hikaye aslında kurbağanın iyice bilinçlenip, düşünüp şöyle bir karar almasıyla tamamen değişiyor. Kurbağa öğrenmeye, düşünmeye, sorgulamaya, gözlemlemeye, sürekli farklı deneyler yapmaya başlamış...

Gel zaman git zaman kurbağa öyle bir gelişim içine girmiş ki, bilge bir kurbağa haline dönüşmüş.

Arkadaşlarına, dostlarına, çevresine öyle yararlı işler yapmaya, onlara gelişim ve dönüşümün nasıl mucizeler yarattığını aktaran konuşmalar yapmaya başlamış Tüm çevre artık kurbağanın seminerlerine gitmeye, onun sözlerini örnek almaya başlamışlar. İnekler kurbağa ile görüşmek, ona danışmak, ondan feyz alabilmek için ne yapacaklarını bilemez hale gelmişler.

Kurbağa aslında imrendiği, özendiği, olmak istediği herşeyi özünde bulma özgürlüğüne kavuşmuş.

Hayran olduğu inekler, karşısında titreyerek, bilge kurbağanın sözleiyle kendilerinden geçer olmuşlar.

Öyle bir bilge haline gelelim ki başkalarına özenmek yerine, kendimizi öldürene kadar hırpalamak yerine, kişisel gelişimimize, özümüze dönelim.

Öyle bir kurbağa ol ki, inekler danışmaya gelsin.

Kendimize değer verip, aslında kimseye özenmememiz gerektiğini, asıl cevherin dışarıda değil, içimizde olduğunu bilelim...

 
Toplam blog
: 258
: 2037
Kayıt tarihi
: 09.11.06
 
 

Ben İngilizce öğretmenliği yapan yurdum insanıyım. Yalnız öğrencilerim yetişkin arkadaşlar. Devlet m..