Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Eylül '06

 
Kategori
Sivil Toplum
 

Kurbağlı dere ne olacak ?

Kurbağlı dere ne olacak ?
 

Kadıköy’ün Meşhur ! bir Kurbağlı deresi var. Bu derenin ıslah edilme çalışmaları senelerdir İstanbul Büyük Şehir Belediyesi tarafından sürdürülmektedir! Ancak sürdürülen çalışmalar, herhalde bu noktada durmuşa benziyor. Zira Bu köprünün karşısı Kadıköy Belediyesi Binası!

Göztepe SSK hastanesine bir yakınımı Perşembe günü ziyarete gittim. Dönüşümü havayı güzel görünce, eve yürüyerek gideyim düşüncesiyle yürümeye başladım...

Kadıköy evlendirme dairesinin tam karşısında, Kadıköy Belediye binasına ise 50 metre mesafede olan, kurbağlı dere köprüsüne geldim. Yol ana cadde, yaya yolundan, günde binlerce insan bu kaldırımdan geçip gitmekte, yüzlerce araç bu yoldan geçmekte... Ama gelelim asıl konumuza; Üstünde durduğum köprünün kenarlarında koruma demiri yok. Burası senelerdir bu şekilde bırakılmış vazıyette. Bu yüzden dereye düşen insanlar, uçan arabalar, hele yağmur birde fazla yağmışsa dere coşuyor Allah korusun dereye düştünüz mü Fenerbahçe açıklarındasınız tabii cesediniz… Derenin bu kısmına, hangi belediye yapacaksa bir an önce demir korkulukları yapsın...

“Geçtiğimiz cuma gecesinin bol yağışlı saatlerinin arkasından taşan dere neticesinde arama ve kurtarma faaliyetleri kadıköy itfaiyesi tarafından sürdürüldü. Belediye başkan yardımcısı belediyenin fen işlerinin sorumlularınında olduğu kalabalık bir kadro olay yerinde idik.

İtfaiiyenin traji komik araştırmasının ardından yağmurunda kesilmesi su seviyesinin düşmesi nedeni ile belediyede çalışan arkadaşlarımızdan izin alarak olay yerinden ayrıldık.

Ayrıldıkta aklımda bir çok soru ile... Belediye sorumluları kaybolduğu, dereye yuvarlandığı ileri sürülen aracın burada olma olasılığı yok mazgallar şu noktada demesine rağmen gayretli itfaiyemiz anlamsız bir noktadaki gayretkeşliği enteresan.

Sanıyorum kamera aşkı, iş aşkı desem biraz daha akılcı davranılırdı diye düşüneceğim. Çıplak eldivensiz eller eski bir iple suya sarkıtılan arkadaşı görünce içim burkuldu.

Alıntı:AKA kurtarma merkezi

 
Toplam blog
: 359
: 4545
Kayıt tarihi
: 05.06.06
 
 

İstanbul Kadıköylüyüm.Yardım seven, sevimli bir insan olduğumu söyler dostlarım... Eşimi, kızımı,..