Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

ÖZLEM ÖZDEMİR TAŞ

http://blog.milliyet.com.tr/peyzaj

19 Ağustos '17

 
Kategori
Dekorasyon
 

Kurban Bayramı Gelmeden Bahçenizi’’Bayramlık Bahçe’’ ye Çevirin

Kurban Bayramı Gelmeden Bahçenizi’’Bayramlık Bahçe’’ ye Çevirin
 

Kurban Bayramı Gelmeden Bahçenizi’’Bayramlık Bahçe’’   ye Çevirin

Herkese Merhabalar!!!…..Önümüz Kurban Bayramı…..Büyükler ziyaret edilecek,büyüklerin ellerinden küçüklerin gözlerinde öpülecek,Hediyeler verilecek,Şeker-lokum-kolonya ikram edilecek, Kurbanlar kesilecek ,Etlerin bir kısmı İhtiyaç sahiplerine dağıtılacak bir kısmı kavurma yapılacak ,derin donduruculara atılacak,sofralar kurulacak,eşler,dostlar,arkadaşlar ağırlanacak……Mutluluğun,huzurun,sevginin,saygının bolca yaşandığı bayram günlerini hep birlikte yaşayacağız.Bu bayramda da misafirperverliğimizi en iyi şekilde yansıtmak için çaba göstereceğiz.İşte bayram zamanını bahçemizde veya balkonumuzda yaşamak için ,eşlerimizi dostlarımızı ağırlamak ve onlarla güzel vakit geçirmek için öncelikle bahçemizi veya balkonumuzu bayrama hazırlamamız gerekir.Sırasıyla ‘’Bayramlık Bahçe’’ için yapılması gereken işlerimiz…

1. Bahçenizde veya balkonunuzda sizin gözünüzü rahatsız eden şeyleri belirleyin.

2. Temiz bir mekan oluşturun.

3. Bitkilerinizin kurumuş veya zarar görmüş kısımlarını steril bir makas yardımı ile kesin.

4. Balkonunuzda bulunan saksılardaki çicekleri veya bitkilerinizin kurumuş veya zarar görmüş kısımlarını kesin.

5.  Şuan bitkilerinizde,çiceklerinizde veya meyva ağaçlarınızda bit,tırtıl,pamukçuk….gibi zararlılar görülebilinir.Zirai ilaç satan yerlerde bitki zararlınıza göre ilaç alın ve rüzgarsız bir havada,gerekli fiziksel önlem alarak ilaçlama yapın veya yaptırın.

6.  Balkonunuzda bulunan bitkilerinizin saksıları eski ise veya küçük gelmeye başladıysa güzel dekoratif saksılarla köklerini dağıtmadan değiştirin ve balkonunuza değişik bir hava katın.

7. Bahçenizde sulamalarınızı ve bitki şekil -ihtiyaç budamalarını yapın.

8. Bahçenizdeki çim alanlarda bozukluk veya hastalık varsa hemen ilaçlama yapın.Çim aralarında kelleşme varsa uygun bir çim tohumu alarak ara ekim yapın veya yaptırın.

9.   Damlama veya spring ile sulama sisteminiz varsa sistemi tümüyle kontrol edin.Sulama saatlerini düzenleyin.Zira misafirlerinizi bahçede ağırlarken birden bahçenizdeki otomatik sulama sistemi çalışmasın!!!!herkes ıslanabilinir!!!!

10.   Bahçenizin veya balkonunuzun akşam kullanımınız için aydınlatma elemanlarınızı kontrol edin.Birde bayramda bununla uğraşmayın!!!!.Bahçenize dekoratif aydınlatıcı yapı malzemeleriyle veya fenerlerle süsleyerek ayrı bir ortam oluşturabilirsiniz.

11.   Tüm bakım işlemlerinizi yaptıktan sonra bahçenize veya balkonunuza bir göz gezdirin.Tekrar gözünüzü rahatsız edecek durumları,görüntüleri belirleyin.

12.   Eğer balkonunuzda çok fazla bitki yok ve balkonunuz geniş ise; öncelikle saksıda bakabileceğiniz küçük sembolik bir ağaççcık(meyva ağacı-limon ağacı-gül ağacı…),mevsim çicekleri(begonya,impatiens,vinca,celosia….),sarmaşık bir bitki(yasemin,hanımeli,gül…) koyabilirsiniz.

13.   Bahçenize ise bol bol mevsimlik çicekler(impatiens,begonya,celosia,vinca….),çok yıllık bitkiler(sardunya,gül,ortanca…) dikerek bahçenizi renklendirebilirsiniz.

14.   Ayrıca bahçenizde süs havuzu varsa mutlaka iç temizliğini yaptırın ve zarar görmüş kısımlarını onarın.

15.   Çocuklu aileleri için süs havuzunuzda güvenlik önlemleri alın.

16.   Bahçenize veya balkonunuza Lavanta ve Biberiye gibi aromatik bitkiler dikin.Kötü kokuları ortadan kaldırır hem de et yemeklerinize yanında taze (kekik,biberiye..)aromatik bitki kullanarak lezzetli yemeklere daha da lezzet katmış olursunuz.

17.   Misafirlerinizi ağırlamak için masalarınızı sandalyelerinizi kontrol edin.Gerekli gördüğünüz yerleri tamir edin ve boyayın.

18.   Masalarınızı mutlaka vazo içerisinde kesme çiceklerle süsleyin.Misafirleriniz için iyi bir izlenim olacaktır.

19.   Masalarınızın üzerine fesleğen koyarsanız etrafa mis bir koku yayılır hemde sinek ve sivrisinekleri kovucu bir etki oluşturursunuz.

20.   Bahçenizde çardak,pergola gibi oturma birimleri varsa mutlaka bakımını yapın ve sarmaşık bitkilerle süsleyerek çardağınızı daha da güzel hale getirin.

İŞTE BAYRAMLIK BAHÇENİZ HAZIR……!!!!

 

Sağlık,Huzur,Mutluluk,Sevgi…… hayatınızdan eksik olmaması dileğimle….İYİ BAYRAMLAR…

 

ÖZLEM ÖZDEMİR TAŞ///PEYZAJ MİMARI

 
Toplam blog
: 307
: 50
Kayıt tarihi
: 11.04.16
 
 

*PEYZAJ MİMARI *DÜZCE UNIVERSITESI/FEN BILIMLERI ENSTİTÜSÜ-YUKSEK PEYZAJ MIMARI *ABANT İZZET BAYSAL..