Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Eylül '13

 
Kategori
Gezi - Tatil
 

Kurban Bayramı için muhteşem bir tatil önerisi -2-

Kurban Bayramı için muhteşem bir tatil önerisi -2-
 

Kotor


Daha öncesinde sizlere Kurban Bayramı için Kavala’yı önermiştim. Ama Jabiroo Kuşları gezmeye devam ediyor! Jabiroo Kuşu’nun bu sefer ki rotası Karadağ’ın kıyı şehri olan Kotor’du. 

Malum bayrama çok az kaldı. Hala tatil yapamayanlar ya da tatile doyamayanlar için güzel bir plan yaptım. Uçakla yaklaşık 1 saat 25 dakikada Podgorica Havaalanı’na varabilir, oradan da arabayla 1 saat 40 dakikada Kotor’a ulaşabilirsiniz. Hem yakın, hem de doğasıyla ve tarihiyle adından bahsettiren, tatil için oldukça ideal bir şehir. 

Yugoslavya’da 1980’lerden 2000’lere kadar uzanan kanlı savaşlar, Balkanlar’ı hep gri ve hüzünlü anımsatır zihinlerde. Yüzyıllarca Arnavutlardan Venediklilere ve Osmanlılara kadar birçok kültürün etkisinde gelişen, 2006 yılında bağımsızlığını ilan eden Karadağ, aslında hem çok eski hem de çok yeni bir tarihe sahip. Boka Kotorska Koyu'nda Ortaçağ'dan bu yana süren denizci geleneğini şehrin mimarisinde hissetmemek imkansız... 

Kotor’a gittiğinizde, Kotor Körfezi’nin eski şehri olan Perast ve Gospa Pd Skrpjela, Od Orujza Meydanı’nı ve hemen yanında bulunan saat kulesini kesinlikle görmelisiniz. Kartpostalı andıran mimarisi ve manzarasıyla Stevi Stefan ve Budva kasabalarına gidebilir; Karadağ’ın kuzeyindeki en iyi plaj olan mavi bayraklı Plavi Horizonti Plajı’na girebilirsiniz. Plaj demişken, minik bir yarımadanın üzerinde yer alan Purobeach Porto Karadağ muhteşem manzarasıyla harika bir plaj. Ama buraya gitmek istediğinizde önceden rezervasyon yaptırmanız şart, unutmayın.

Karnınız mı acıktı? Purobeach’in altında yer alan Miami Grill’in çok leziz ve geniş bir menüsü var. Sade bir atmosferi olan Tropico Restaurant, tam bir sahil restoranı. Bu restoranın menüsünde deniz ürünleri, pizza ve makarna çeşitlerini bulabilirsiniz. Kotor körfezine bakan, yerel tatları dünya mutfağıyla birleştiren Galion Restaurant ise şık bir akşam yemeğini tercih edenlerin mekanı. 

Buradan evimize ne götürebiliriz? Bu eski şehrin sokaklarında dolaşırken, küçük ve hoş dükkanlar göreceksiniz. Hediyelik eşyalar ya da antika parçalar satan alışveriş yapabilir ya da yağlıboya tablolar satan galerilerden eviniz için hoş bir tablo satın alabilirsiniz.

Henüz bayrama vakit varken, siz de güzel bir plan yapın ve tatilin tadını yeniden iş hayatına dönmeden doyasıya çıkarın derim. Şimdiden iyi tatiller :)

 
Toplam blog
: 67
: 2743
Kayıt tarihi
: 15.04.13
 
 

Jabiroo ismi bir tür Güney Amerika leyleğinden esinlenerek bulunmuştur. Jabiroo özel seyahat haya..