Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Ağustos '18

 
Kategori
Bayramlar
 

Kurban Bayramı Sizin ve Sevdiklerinizin Bayramı Olsun!...

Kurban Bayramı Sizin ve Sevdiklerinizin Bayramı Olsun!...
 

Kurban Bayramınız Neşeyle Geçsin: Günlerin en ayrıcalıklı olanıdır bayramlar….Toplumsal değerlerimiz arasındaki yerleri çok özeldir. Bayramlar birleştiricimizdir bizim. Birlik ve beraberlik DUYGUSU tavan yapar NEŞEYLE DOLAN bu günlerde. Toplum olarak, bir başka kenetleniriz bayram günlerinde. Doyasıya özlem gideririz sevdiklerimizle. Sonra gurbetler bayram süresince de olsa sona erer ve içimize dolan sevgi çiçekleri geçici de olsa bir nihayet bulur bayram günlerinde. Doğa harikası güneş bir başka ısıtır içimizi. Üzüntüleri bir kenara bırakır, acılarımızı ve yalnızlığımızı paylaşarak azaltırız BU MUTLU GÜNDE. Mutluluklarımızı ikiye böleriz bir ekmeği ortasından böler gibi! Yani sevgiyi, saygıyı, erdemi, mutluluğu! PAYLAŞIRIZ. –‘Sevgiyi’ paylaşarak çoğaltır, bayram ederiz..” Çocuklar kadar şen ve mutlu! Çocuklar kadar özgür ve masum!” Bayram gelince gönüller bir olur mesafeler ortadan kalkar, kurumaya yüz tutan gülen gözler yeniden yeşerir yüzlerimizde. Dal olur, ağaç oluruz. YEŞİL OLURUZ.. NEHİR OLUR AKAR, HAYAT OLURUZ, CIVIL CIVIL KATARIZ  BİRBİRİMİZE, KATILIRIZ… Gönüllerimiz nur, hanelerimiz huzurla dolar…

Yediklerinize ve Miktarına Dikkat Edin: Kurban Bayramı, yılda iki kez kutladığımız dini bayramlarımızdan biridir. Bayram, sevginin, kardeşliğin, barışın öne çıktığı; Küslüklerin unutulduğu, insanların birlikte olma, paylaşımlarda bulunma günüdür. Kocaman aileleri biraraya getiren ,elbirliğiyle hazırlanan birbirinden LEZZETLİ SOFRALAR ve OLUMSUZ DUYGULARIN, kurban edildiği, küslerin barıştığı sevgi ve huzur kokularına et kokularının karıştığı bayramımızdır KURBAN BAYRAMI.

Sevdiklerinizle sağlıklı geçen nice güzel kurban bayramları için bayram suresince yediklerinize de dikkat etmeniz gerekir. Kurban Bayramı'nda, sadece yenilen yiyecekler değil, kurbanlık seçiminden, kesimine, saklanmasına, pişirilmesine, kurban etinin ne ile birlikte tüketildiğine ve günlük yenilme miktarına kadar ayrıca dikkat etmek önemlidir. Bununla birlikte seçilen kurbanlıkların mutlaka veteriner kontrolünden geçirilmiş olmasına dikkat edilmelidir. Uzmanların tavsiye ettiği şekilde;” kesim yapılacak alan sağlık için uygun temizlik ve hijyen kurallarına göre ayarlanmış ve veteriner kontrolünün sağlandığı bir alan olmalıdır. Kesim işlemi dinimize uygun bir şekilde yapıldıktan sonra kesilen etler serin güneş görmeyen bir ortamda 3-5 saat bekletilmelidir…”

 – Eh, Hepimiz bayram, yılbaşı gibi özel günlerde doğal olarak yemeğin miktarını biraz fazla kaçırırız. Söz konusu kurban bayramı olunca da özellikle yediğimiz ‘Et miktarında’ önemli derecede bir artış olur. Her ne kadar yediklerimize dikkat etsek bile ister istemez beslenme planımızın dışına çıkarız. Kurban bayramında tükettiğimiz et, sakatat, kızartmalar ve tatlı gibi besinlerin miktarında da önemli artış olur. Sağlık konusunda uzman kişiler bayramlarda özelde kurban bayramında, adı geçen gıdaların bol miktarda tüketilmesinin vücudumuzda toksik maddelerin artmasına neden olacağını söylüyor. Ayrıyeten toksinlerin fazla alınması ile birlikte vücutta stres artar ve bağışıklık sistemimiz de olumsuz etkileneceğini, havaların da ısınmasıyla birlikte vücudun hem stres hem de bağışıklık sistemi ile baş edebilmesi açıklıyorlar.

Çocuklar: Bayram süresince  ne kadar bilinçli anne babalar olsak da ‘ÇOCUKLARIMIZ’ bir toplum içinde yaşadığımız için Kurban Bayramı’nda, “hayvanların kesildiğini” görecektir. Tabi ki bu sahneleri çocuğumuzun görmesini hiç birimiz istemeyiz. Kurban Bayramının ilk 2-3 günü kısa bir zaman aralığında görüntü olarak da karşımıza çıksa veya aracınızda bir yerden bir yerden giderken bile görecektir. Bu nedenle Kurban Bayramı’nın, anlamını çocuğunun anlayacağı bir şekilde hikaye anlatır gibi anlatmak bayram öncesi yapılması gereken doğru işler arasında olmalıdır.

Bayramınız Kutlu Olsun: Sevdikleriniz ve sevdiğiniz şeylerle birlikte geçireceğiniz güzel bir bayram dilerim. Her gününüz bayram tadında geçsin. Mutlu Bayramlar.

 
Toplam blog
: 643
: 67
Kayıt tarihi
: 20.02.17
 
 

Eğitim Durumu Halkla İlişkiler Yüksek Lisansı İsletme Fakültesi Sosyoloji Bölümü Gazeteci ..