Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Ağustos '17

 
Kategori
Gezi - Tatil
 

Kurban Bayramı'nda Neler Yaşanacak, Neler Harcanacak?

Kurban Bayramı'nda Neler Yaşanacak, Neler Harcanacak?
 

Siz buna tatil mi diyorsunuz?


Tüm iyi niyetlerimle herkese iyi bayramlar diliyorum ama bu bayram yine büyük harcamalar olacak. Sadece maddi de değil.

Keşke tatil 10 gün olmasaydı da daha az zararla bitirmek mümkün olabilseydi. Neyse;  dilerim daha medenice davranarak sorunları aza indirebiliriz.

Bu bayramda daha önceki bayramlarda olduğu gibi can kayıpları yaşanacak. Maddi- manevi zarar görülecek. Canlar gidecek, arabalar pert olarak harcanacak.

Maalesef ki zarar gören ve yok olan canlara hayvanlar da eklenecek. İşinin ehli olmayan kasaplar ve hayvan satıcılarının ellerinden kaçmak isteyen hayvancıklar yine görenleri üzecek.

Tabi ki bayramda para ve zaman çok harcanacak.  Trafikte, boş işlerde, sohbette, internette, uykuda… Bir aylık maaş bir bayram süreci içinde yetmeyecek ve ay sonu zor getirilecek. Borçlanmalar olacak. Neden bankalar bu ara bedava alışveriş yapacakmışsınız gibi kredi verme reklamları yaptırıyor sanıyorsunuz? O 10 günlük tatilin iş kaybı ve tatil harcamaları size bütün sene borç kapatmak olarak yansıyacak.

 Yiyecekler harcanacak. Çöpler çoğalacak. Zaten temizlik görevlileri de 10 gün tatilde olacağı için tatil yerlerinde, yazlık sitelerde, caddelerde konteynerlar dolacak ama boşalmayacak. Çöp dağları oluşacak. Tatil beldelerinde bunlara açık büfe israfları da eklenecek. Biz ne kadar da ‘yiyeceğiniz kadar yemeği tabağınıza alın. İsraf etmeyin.” desek de kıtlıktan çıkmış gibi “parasını ben ödedim. Alabileceğim kadarını alırım.” mantığı ile gördüğü her yiyeceğe saldıranlar olacak. Tabi tabaktakilerin çoğu da çer- çöple karışarak mundar olup çöpe gidecek. Bari hayvan barınaklarına gitse. Bunu yapabilen işletmelere helal olsun.

Komşular gürültüler ve mangal kokuları, dumanları yüzünden birbirine girecek. Hepsi saygıdan bahseden birer saygısız insana dönüşecek.

Piknik alanları, plajlar, yazlık evlerin bahçeleri talan edilmiş, hırpalanmış, bozulmuş halde terk edilip, en pis hallerinde bırakılarak çekilip gidilecek. Sizden sonra kim görüp, temizlerse temizler diye beklenecek.. Bu arada yine piknikçilerden çıktığı söylenecek (belki gerçekten de öyle olacak) orman yangınları çıkacak. Yine yüzlerce hayvanın ve bitkinin özgürce yaşama hakkı ellerinden alınacak.

Ve bayram sonu… Yollarda sadece kurbanlık hayvanların değil, trafik kurbanlarının da kanları olacak. Ne olur bu kadar kan dökülmese?

Gerçekten de yeryüzünde en korkunç canlı; insanoğlu. Bayramda 10 günlük tatile çıkan insanoğlu ise hepsinden de kötü olacaktır.

Bu bayramda daha medenice davranmaya özen gösterin lütfen. Herşeyi tüketip, yok etmeyin. Zarar vermeyin. Kirletmeyin. Acı vermeyin. Siz ne kadar iyi olur, iyi davranırsanız aynısını karşınızda bulursunuz. İnsan insanın aynasıdır. İyi olun. Lütfen! En çok da şu 10 günlük bayram tatilinde!

 
Toplam blog
: 72
: 363
Kayıt tarihi
: 20.01.16
 
 

4 kitabı olan bir editör- yazar. Hayvansever. Çevreci. Kadın hakları savunucusu ..