Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Ekim '12

 
Kategori
Bayramlar
 

Kurban Bayramınız hayırlı olsun !

Kurban Bayramınız hayırlı olsun !
 

resimler alıntıdır


Kurban bayramına gelmek üzereyiz. İslamiyette “Terviye“günündeyiz. Artık ihrama girme günüdür ve günlerdir beklenen saatler gelmek üzeredir. Artık gözler yaşlıdır ve gönüllerdeki nehirler şelale olmak üzere gürül, gürül akmaktadır. Aşağıda bir Kurban bayramını dilim , gönlüm döndüğünce anlatmaya çalışacağım.

Bugün “Terviye” günüdür. Artık “hac”  farize sini yerine getirmek isteyen ve bu nedenle akın akın “Beytullah”a  giden  hacı adayları çok ama çok heyecanlıdır , gözler yaşlıdır ve yanaklardan süzülen yaşlar adeta gönüllerdeki nehirin ufak bir görüntüsüdür. Hac için artık   “İhram“a girme günüdür.  ” Nefis” ler adeta ezilmiş ve yok edilmiş bir haldedir ve “İman” ateşi  üst düzeydedir ve  öğle namazından sonra  “ L ebbeyk Allahümme Lebbeyk”  nidalarının  doruklara çıktığı anlara doğru gitmektedir.  Bugün ve yarın sabah dahil tüm insanlar araçlarla  veya yürüyerek  ”Arafat” a   yola çıkarlar  Rahman ve Rahim olan Allah(c.c)ın   emri üzere adeta “Arafat“a akarlar.

Yarın artık  ” Arefe” günüdür. İslamiyette çok, ama çok önemli bir gündür. Artık  öğle  ve ikindi namazının “Cem” edildiği  “Arafat vakfe” sinin zamanıdır. Artık gönüllerdeki  nehirlerArafat‘ta şelaleye dönmüştür  ve iman ateşleri arşa adeta uzanmaktadır. Aslında o anlar  anlatılmaz sadece ve sadece “yaşanır”  . Sonra mı srasıyla Müzdelife, Mina ve tekrar “Beytullah“  a dönüş , tavaflar  ve o evrede  gönüller çoşmuştur. Sonra “Kurban” ların kesimi ve şükrün üst noktada olduğu anlar ve artık “hacı”  sıfatı vardır   . Artık o kul için temiz bir sayfa açılmıştır .  Zor dönem aslında başlamıştır o  temiz sayfaya leke düşmemesi gerekir. Artık kuklun yükü ağırdır ve “tevbe” etmiştir ve  nefsini artık geride bırakmıştır.

Gelelim Arafat’a çıkanayan inançlı  ben”Müslüman” ım diyen kulların yaptığına . Zilhicce ayı önemlidir. İmkan dahilinde  Zilhiccenin ilk gününden arefe günü dahil oruç tutar , imkanı olmazsa en azından terviye ve arefe günü oruç tutmaya çalışır. Arefe günü  imkan dahilinde vakfeye durulduğu zamanda ibadetle geçirmeye çalışır. Çünkü bedeni bulunduğu  mekanda bile olsa ruhu Arafat’ tadır.  Yaradan Allah(c.c)a yönelmiştir. Arefe günü tekbirlerine başlamıştır. İbadetin olduğu ve bayramın yapıldığı zamanlardır artık.

Şimdi size sorarım. Ben Müslümanım diyen bir kul için bu günler acaba tatil  olabilir mi? İslamiyet olmasa idi zaten bu tür bir olaydan mahrum olacaktık.  Acaba tatil ifadesini kullanan bir kul bu önemli günlerin değerinin farkında mıdır. Tatil olmayan Bayram olan  “Kurban Bayramınız ” hayırlara vesile olsun.

www.selcukefendi.com sayfasında yayınlanmıştır.

 
Toplam blog
: 81
: 1191
Kayıt tarihi
: 13.02.11
 
 

Ben kimim? Ben 55 yaşında hekimlik sanatını icra eden bir kişiyim. Adım Selçuk Şensöz. Bugün için..