- Kategori
- Yemek - Mutfak
Kurban Eti Kavurması
Kurban eti kavurmasının lezzeti çok özeldir, en büyük özelliği etler kavrulduğu zaman insanın burnuna etle beraber mis gibi kuyruk yağı kokusu gelmesidir ve bu kokunun gelmesi için de eti kavururken içine bir miktar iç yağı ve kuyruk yağı koymalıyız.
İç yağını ve kuyruk yağını isterseniz minik parçalar halinde doğrayın isterseniz iri parçalar halinde doğrayın fark etmez aynı lezzeti alırsınız.
Malzemeler:
Arzu ettiğiniz kadar kuşbaşı kıyılmış et, kuyruk yağı
Kaya tuzu veya deniz tuzu
1 çay kaşığı pul biber, kekik, kuru nane
Yapılışı:
Etler önce yüksek ateşte mühürlenip daha sonra tahta kaşıkla karıştırarak kavrulur, rengi dönen etlere kuyruk yağı ve iç yağı ilave ederiz ve onları da bir müddet kavururuz daha sonra ocak kısılarak hafif ateşte pişirilir. Pişirme esnasında etleri zaman zaman alt üst etmeliyiz.
Pişmeye yakın tuzu ve baharatları atılır ve dibi tutar gibi görünürse çok az sıcak su katılarak pişirilir.
Afiyet olsun.
Herkesin kurban bayramını kutlar, sağlıklı günler dilerim.