Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Mayıs '09

 
Kategori
İnançlar
 

Kurban kesmek neden ibadet? Kurban kesmenin amacı nedir?

Kurban kesmek neden ibadet? Kurban kesmenin amacı nedir?
 

Hz. İbrahim, öğlu İsmail ve Cebrail


Hz. İbrahim'i, Hz. İsmail'i ve Hz. Hacer'i daha iyi Anlamak için lütfen okuyunuz;

Herkesin Bıçağı çalamakta zorlandığı bir İsmaili mutlaka VAR.

Bundan yıllar önce Anadolu coğrafyasından bir Peygamber vardı. O, Hz. İbrahim peygamber, 3 Büyük dinin atası sayılır.

Peki kendi oğlunu bir dağa götürüp kurban etmek isteyen bu adam deli miydi?

Bu hareketinin arkasında bir mantık var mıydı? İnsan kendi canından ve kanından çok sevdiği birini keskin bir bıçakla kesmeye kalkması Modern çağda yaşayan kalpleri demir (Araba, yat, cep telefonu laptop) ve taş (ev, villa, yazlık, elmas) sevgisiyle dolu biz insanlara çok ama çok tuhaf geliyor.

Hem Allaha bir çocuk edinmek için dua etmek ve sonra bu çocuğu Allaha Kurban edeceğinin sözünü vermek, bizim için dehşet verici ve ürpertici gibi.

HERKESİN BOĞAZINA BIÇAĞI DAYAYIP SAMİMİYETLE YARATICIYA FEDA EDEMEDİĞİ BİR İSMAİL'İ MUTLAKA VARDIR,

Kimisinin İsmaili Paradır, İsmail'i Para olanın para için yapmayacağı ŞEY yoktur. Dükkan soyar, adam öldürür, yalan söyler, hırsla kazanır ama zerre kadar sevdiği parayı yoksula, yetime, garibana vermez, paylaşmaz zerre aklına gelmez.

Kimisinin İsmaili evladıdır, başkalarını ne kadar üzerse üzsün haklı olan hep kendi evladıdır, okulda birinin ağzını dağıtsa da "önemli değil, benim oğlum hep haklıdır", zengin fabrikatör oğlu kapıcının güzel kızını iğfal etmiş "önemli değil fabrikatör oğlunu haklı görür", "çocuklar biraz eğlenmiştir al şu parayı sus gitme mahkemeyedir".
"SEVGİ ADALETİN ÖNÜNE GEÇİNCE KÖRLEŞİR"

Kimisi için İsmail makamdır, yükselmek için arkadaşlarının ayaklarını kaydırır, fitne ve fesat eksik olmaz yüreğinde"yeterki o makamı alsın", yada müdürdür bi yerde ama çalıştığı yerde yapılanlara ses çıkarmaz zira herkes birinin adamıdır, bi türlü bıçağı çalamaz sevdiği koltuğa,
"HIRS ADALETİN ÖNÜNE GEÇİNCE KÖRLEŞİR BU SEFER"

Kimisi için evdir İsmail, ah TOKİ den ev ALMA HAKKI KURRADA bana çıksa, çıkınca bu sefer ah 2. kat bana çıksa, evi teslim alınca hava atma başlar, evi iyi döşenmişse çocukları yaramaz komşular çağırılmaz misafire ikram edilmez kırılması muhtemel biblolar dostluğa ve muhabbete engeldir çünkü, çalınamaz bıçaklar eve ve biblolara,

Kimisi için İsmail Arabadır, herkesi almaz arabasına, yağmurda ıslanan insanlar umurunda değildir, ayakları ıslak yolcular paspası ıslatacaklar korkusu vardır, insanın 4 elementinden hava iş başındadır.

Kimisi için eştir, sevgilidir İsmail, herzaman EŞİ haklıdır, kendisini emziren ona bakan ana veya baba değil, ölçü güzellik ve sevgidir adalet değil. Böyleleri için, Kadınlara düşkünlük, aileyide unutturabilir, evladı da.

Kiminin fabrikasıdır, iş yeridir İsmail, işçisine zerre kadar acımaz, kendisine ağır vergilerle acımasızca saldıran Maliye Bakanlığı'nın ve Vergi daireleri'nin zulmünü asgari ücretli işçisinden çıkarır ezer işçisini. Krizi fırsata dönüştürmüştür artık, fazla mesai yaptırır ve mesaileri ödemez, işçi hakkını arayamaz zira işyeri kapanırsa işsiz kalır evinde ekmek bekleyen ailesi aç kalır.
Ensesi kalın ve parmaklarının üzerinde bulunan altın yüzüğün üstüne gelen odun gibi kalın kılların yaslandığı , kıllı göbekli, herşeye para bulabilen ( Yata, kata, sevgiliye elmas yüzüğe) ama işçisine bulmayan PATRON "Adaletli PAYLAŞIM için bıçak çalınamaz ofisteki KASAYA",

Hacca 20 defa giden ama damadına, gelinine kan kusturan, Hz. Hacer kim doğru dürüst bilmeden Safa ve Merve tepelerini boşu boşuna gidip gelen SPOR YAPAN milyonlarca hacı var, her naneyi yiyip 50-60 yaşından sonra erkekliğin veya kadınlığın kalmadığı, hacda ölüp şehit olma beklentisi içindeki cahil kitleler İslamı asla temsil edemezler. BU YIĞINLARMI ANLIYORLAR İBRAHİM'İ

Allahın 99 adından 5-10 tanesini bile bilmeyen, bırakın İbrahim'i Hz. Muhammed'in hayatında önemli rol oynayan 5 insanın adını yaşamını bilmeyen kitleler, ne olduğunu anlamadıkları arapça duaları okuyarak kendini kandırmasın boşuna. İçindeki adaletsiz putlara bıçak çalamayanlar boşuna kurban ETMESİNLER ZAVALLI KOÇLARI işe yaramaz.

Hz. İbrahim, bir semboldür, "Yaratıcıdan veya Adaletten daha fazla hiçbir şeyi sevmeyeceğine" dair insanın kendisine verdiği merhametinin, adaletinin sözüdür.

Çalalım bıçakları haram ve kanlı paralara, yalakalık ve parti yandaşlıklarıyla elde edilmiş makamlara, sevdiklerimize, eşimize ve çocuklarımıza duyduğumuz adil olamayan kör ve zalim sevgilere.

TARİHİN GELMİŞ GEÇMİŞ PEYGAMBER OLMAYAN AMA EN BÜYÜK LİDERİ Hz. ÖMER'İ BÜYÜK YAPAN "ADALET İÇİNSE KENDİ EVLADINI BİLE İDAM EDEBİLME HASSASİYETİDİR"

ADALETİN SÜZGECİNDEN GEÇMEYEN HİÇBİR SEVGİ, AŞK, MERHAMET GERÇEĞİ GÖREMEZ KÖRDÜR. ADALET SADECE MÜLKÜN DEĞİL BARIŞIN, HUZURUN TEMELİDİR.

Saygılarımla

Ayhan Özcimbit 

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları yazara aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir 






 

 
Toplam blog
: 722
: 3755
Kayıt tarihi
: 23.01.09
 
 

A.Ü İktisat Fakültesi mezunuyum, daha önce Kazakistan ve Hollanda'da eğitmenlik ve tercümanlık iş..