Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Şakir Şükrü Kadıoğlu

http://blog.milliyet.com.tr/wushu

20 Haziran '21

 
Kategori
İnançlar
 

Kurban mı! ?; Et Bayramı mı !?

              Kurban dediğimiz ay yaklaşmakta ve İnşALLAH bu kutsal olan o günleri yaşamak o lezzeti, çoşku ve mutluluğu tatmak  nasip olur.Lezzeten kastım sakın ola o kesilen hayvanların etleri kesinlikle değildir !! Zira Rabbimiz Allah Azze ve Celle ayetinde buyurmakta onların ne etleri ne kanları bana ulaşmaz ! Ulaşacak olan Onun rızası için kesmiş olduğunuz Kurban’ın takva boyutunda ki  lezzetidir. Şahsımın kast ettiği şey de budur.

              Fakat günümüzün Müslümanlarının din anlayışları tabiri caizse dine at gözlüğü takmış gibi bakış açıları (Tevbe 31) Kuran'dan ap ayrı yaşantıları !!! (Furkan/30) Maalesef  dini vecibelerin ritüel anlamda yerine getirilmesi; bununla birlikte kapitalist ve materyalist bir dünyanın içinde bulunduğumuz hal ile birleşince ortaya hiç te hoş olmayan en başta Allah Azze ve Celle’nin aynı zamanda keyfiyette ki Müslümanların da hoşuna gitmeyecek fiiller ortaya çıkmakta. Pekâlâ bu fiiller nelerdir açıklamaya çalışalım. Şunu bu arada belirtmekte fayda görüyorum ki bu yazacaklarım herhangi bir yerden alıntı veya bir başkalarının fikirleri ve düşünceleri değildir,bizati  Şahsıma aittir.

              Kurban bilindiği üzere zengin hali vakti yerinde olan Müslümanların yerine getirmesi elzemdir. Zira günümüzde bir kurban alabilmek için yeterli paraya sahip olmayanlar kurban kesemezler.Aynı zamanda kesmekle yükümlü kesinlikle değildir. Dolayısıyla zengin olan bir Müslüman;

               KURBAN KESER VE BUNU KÂİNATI YARATAN ALLAH AZZE VE CELLE İÇİN  YAPAR !!!

               Fakir ve kurban kesemeyecek durumda olanlar ise bu zengin müslümanların kesmiş olduğu  KURBAN dan nasiplerini mutlaka alacaklardır.Hem de kurbanın en güzel yerinden.

            KURBANI  KENDİ ET İHTİYACI  VE "ET" İÇİN ASLA KESMEZ!... YA PEKİ NE IÇIN; EN BAŞTA GEREK KENDİSİNİ GEREKSE KURBAN EDECEĞİ O HAYVANI VE TÜM KÂİNATI YARATAN AZİZ CELİL ALLAH İÇİN  FAKİR LERE YOKSULLARA  YETİMLERE KAPI  KOMŞUSU  VE  KURBAN  KESMEMİŞ  OLAN  YAKINLARINA SENEDE BİR HİÇ ET YİYEMEYEN KİMSELERE DAĞITIR KENDİSİNE DE SADECE "TADIMLIK" BİR PARÇA ET AYIRIR !!!!     

                Fakat sadece" BİR PARÇA "dikkatinizi bu konuda çekmek isterim. Efendim biz et yemeye cekmeyiz diyenlere şu cevabı veririz

            . MÜSLÜMAN KARDEŞİM ;SEN BU KURBANI  SENEDE BİR KEZ VE ALLAH AZZE VE CELLE İÇİN KURBAN DIYEMİ KESTİN!? YOKSA BEN ET YIYEYIM İŞKEMBEM DOLSUN SENEYE KADAR DİFRİZE  KOYUP TIKANAYIM DİYEMİ !?     

                Şayet bunun için kestiysen herhangi bir gün içerisinde ve zamanda  kasaptan gider istediğin eti alıp işkembene indirip afiyetle yersin.Amma yok bunu Rabbim ALLAH AZZE VE CELLE için  kestim diyorsan işte o zaman bunu yukarıda belirttiğimiz üzere infak edip bu kestiğin kurbanı  DAĞITAÇAKSIN DAĞITACAKSIN DAĞITACAKSIN... Ancak çok az bir bölümünü kendine ayıracaksın Buzdolabına doldurup geçen senenin kurban etini bir özürle  tıkanmayacaksın !!!

               SEN ZATEN ZENGİNSİN İSTEDİĞİN ZAMAN RAHATLIKLA  ET  YİYEBİLİRSİN !!!

                        Amma kurban denildiği zaman Dağıtacaksınız ki KURBAN olsun !

                Kurban adı üstünde “KURBAN” peki bu kelimenin ne anlama geldiğini biliyor musunuz !? Şayet bilmiyorsanız o halde biz söyleyelim YAKLŞMAK evet yaklaşmak anlamına gelmekte peki neye yaklaşmak keseceğiniz ve etini tıka basa yiyeceğiniz hayvana mı yaklaşmak veya acaba bu hayvandan kaç kilo et çıkar !? diye kontrol etmek mi ,hissesine girmiş olduğunuz sözde kurbanın hissedarlarıyla;a bana kemikli düştü ,yok tüm yağları bana bırakmıssınız... vs gibi anlaşabilir miyiz !?diye kara kara düşünüp durmak mı !? Yoksa sizlerin hangi anlamda anladığı anlamda mı anlamak!?

              Gerçek anlam şudur; Sizleri ve kainatı yaratan rızık veren yediren içiren mallar ve evlatlar bahşeden ve kurban diye almaya çalıştığınız o PARAYI kazandıran (Rad 26); yeri ve zamanı geldiği zaman canınızı alacak ve bu dünya hayatını sona erdirecek olan,en nihayetinde o muhteşem ebedi fetih günü Kıyamet (Secde/29) hesap vereceğimiz o din gününün sahibi (Fatiha/4) 

                                               "Aziz ve Celil ALLAH’a  Y A K L A Ş M A K"

                 Anlamına gelmektedir. Bu durumda bir mantık yürütecek olursak madem kurbandan kasıt Rabbe yaklaşmak ise ve yukarıda da belirtiğimiz üzere ne kanları nede etleri Ona ulaşmayacaksa Onun için kesilecekse buraya çok ama çok dikkat ediniz !

                .BU KURBAN YAKIŞIKLI VE ÇOK GÜZEL OLMASI LAZIM,! BOYNUZLARININ GÖRÜNTÜSÜ MUHTEŞEM OLMASI LAZIM. ÇOK İYİ BAKIMLI OLMASI LAZIM. KURBAN EDİLMEDEN EVVEL KINALAMANIZ GERDANLIK (Maide2-97) TAKMANIZ KENDİ  ELİNİZLE BİR KAÇ PARÇA OT V.S.YEDİRMENİZ  LAZIM.OKŞAYIP SEVECEKSİNİZ.

                ONUNLA KONUŞMANIZ VE ŞUNU DEMENİZ GEREKİR ; “BAK SENİ BEN ;BENİ VE SENİ YARATAN AZİZ VE CELİL RABBİM ALLAH İÇİN KESİYOR VE KURBAN EDİYORUM RABBİME SENİN VESİLENLE TAKVA OLARAK YAKLAŞIP ONUN RIZASINI KAZANACAĞIM İNŞAALLAH” dedikten sonra ALNINDAN ÖPÜP kurbanınızı keseceksiniz.  

                   Esirgeyen ve Bağışlayan ALLAH; Onların "NE ETLERİ NE DE KANLARI" Allah´a asla ulaşmaz; fakat sizin TAKVANIZ O´na ulaşır. Onları size bu şekilde boyun eğdirdi ki, sizi hidayete erdirdiği için Allah´ı yücelterek anasınız. Güzel düşünüp güzel davrananlara müjde ver. (Hac 22:37)

                   Son olarak samimiyetim ve tüm içteğimle zengin olan ve KURBAN kesecek Müslümanlara söylemek isterim ki; BİR PARÇA ET İÇİN harcamış olduğunuz paranıza yazık etmeyin !!! Gururunuz,kibriniz,tavan yapmış egonuz, ve nefisleriniz ile birlikte sırf  Aziz ve Celil din gününün tek sahibi ALLAH için bu KURBANI KESİNİZ ve DAĞITINIZ.

                   Kurban eğer bu anlamda kesmişseniz ve kesecekseniz  Rabbim ALLAH AZZE VE CELLE  Mübarek etsin. Yok bu anlamda ki niyetlerle değil de 25 kg ...TL.. 50 kg ...TL....vs. anlamlarda kesiyorsanız o zaman ET BAYRAMINIZ kutlu olsun.

                                                                          En derin Saygı ve Sevgilerimle

                                                                                       Şakir Şükrü Kadıoğlu.

 

 
Toplam blog
: 11
: 167
Kayıt tarihi
: 17.02.17
 
 

1982 yılından Günümüze kadar Wushu-Kungfu sporunu fiili olarak yapmaktayım. 1995 yılında Avrupa Şam..