Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Haziran '11

 
Kategori
Psikoloji
 

Kurban virüsü

Kurban virüsü
 

Geçenlerde eşim önemli bir seminere katıldı. Seminerde yapılan konuşmaları videoya çekmişler. Bir “CD” de eşime vermişler. 

Dün akşam can sıkıntısından, oturmuş seminerin görüntülerini izliyor. Eğitimi veren konuşmacı çok önemli konuların altını çiziyordu. Bir ara anlatırken, “kurban virüsü” size de mi bulaştı diye soru sordu? 

Elim işte gözüm oynaşta olduğu için, pek dikkatli dinlemiyordum. Aniden kulaklarım radar gibi açıldı. Merak ettim, geçtim televizyonun karşısına. Pervasızca insanları suçlamak, bir virüstür diye sözlerine başladı konuşmacı... 

Hoşunuza gitmeyen sonuçlardan dolayı, birilerini suçladığınız an virüs size de bulaşmış demektir. Kesinlikle emin olabilirsiniz. Bu çok büyük hızla yayılan öldürücü bir virüstür. Sizi bu virüsten kurtarabilecek bir ilaç da bulunmuyor. Kurbanların beyinleri, yıkıcı, bitkin düşürücü, öldürücü bir enfeksiyon’un etkisindedir. Beyinleri hiçbir hapın, şurubun ortadan kaldıramayacağı binlerce güçlü virüslerle doludur. 

İftira edebilir, yalan söyleyebilir! 

Yalanlarının dozunu ayarlayamaz. Hayalinde canlandırdığı yalanları, kılıflara bütünleştirip, sanki gerçekten olmuş gibi ifade eder. İftiralarını tamamen tahminler eşliğinde yapmayı tercih eder. Kızgınlıkla tepki gösterenlere benim tahmini görüşlerim, bakın göreceksiniz ispat edeceğim, gerçek bunlar diyerek geçiştirir. Amacı taraftar bulmaktır. Daima etrafına şüphe ile yaklaşırlar… 

Zihnini kontrol edemezse, ağzından çıkan sözleri gerçekten kulağı duymuyorsa tehlikeli boyutta hastadır. Mutlaka zihinlerinin kontrolüne sahip olmalılar. Yoksa bu hastalığın pençesinden kurtulamazlar. Kendisi ile alakalı, alakasız konuları kişiselleştirerek, suç bastı unsurunun arkasına sığınarak, duygu sömürüsü yapmak “kurban virüsü” taşıyıcılarının sığındığı tek yol olduğu şüphe götürmez bir gerçektir… 

Üç adım ötesini düşünmeden, hırsına yenik düşüp insanlara iftira etmeyi maharet sanan insanların tutumlarını bu sayede rahatlıkla anlayabilirsiniz. Sürekli “ortak düşmanlar bulmaya çalışırlar”. İçinde bulunduğu topluluğu kendi kişisel hırslarına alet etmek için, ortak konuları tercih eder. “Ortak düşman”, bulmak “kurban virüsü” taşıyıcısı için önemlidir. Beyninde tasarladığı yalanlarını, iftiralar eşliğinde yayabilmesi için “ortak düşmana” ihtiyacı vardır. Daha güçlü, daha etkin görünmek için sürekli stratejiler geliştirir. Yandaşlarının desteği ile ortak düşmanı yok edeceğine yeminler eder. Anlayacağınız vahim durumdadırlar. 

Tedavi edilebilirler mi? diye sordu bir dinleyici… 

Konuşmacı yanıtladı, kesinlikle tedavileri mümkün değildir… 

Eşim daha önce dinlediği için benim kadar şaşkın değildi. İnsanları anlama sanatı dedikleri şey gerçekten bu konuları bilmekten geçiyor. Bilmediğimiz duymadığımız ne hastalıklar duyacağız kim bilir? 

Yaşadıkça öğreneceklerimizin hesabını yapamaz oldum! 

 
Toplam blog
: 30
: 4303
Kayıt tarihi
: 26.08.10
 
 

Bazen hüzünlü, bazen sinirli, çoğu zaman keyifli olmayı severim. Aşk meşk, masallarına inanmamayı, r..