Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Eylül '15

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Kurbanlık koçu metrobüse bindirdi!

Kurbanlık koçu metrobüse bindirdi!
 

O koçun dili olsa... Kim bilir neler derdi bize...


Hey güzel Allah’ım!.. Ne Adem’ler yaşıyor aramızda!

Şüphesiz, metrobüs, İstanbul trafine büyük rahatlık getiriyor. İnsan ve taşıt yoğunluğuna, mükemmel çözüm. Ancak, dün itibariyle yeni bir nitelik kazandı söz konusu araç. Yaratıcı, kurnaz, akıllı, pratik zekalı biri; Yenibosna’dan bindiği metrobüsle omzunda taşıdığı koçu, ineceği yere kadar götürdü.

Şöyle bi düşünüyorum da... Benim hayatta aklıma gelmezdi bunu yapmak... Bi kere, o koçu sırtlayıp, saatlerce götürecek gücüm yok! Adam, belki, hayvanı zaptetemeyeceğine, elinden kaçıracağına olasılık vermeyecek dercede özgüvenliydi. Ancak bu garip!, öylesine riskli bir işe girişemezdi doğrusu.

Cem, onu taşıma derdindeyken… Biri çıkıp, çalmaya, kaçırmaya çalışabilirdi peki ala koçu. “Yok canım, öyle şey mi olur?,” demeyin sakın. ilin adı İstanbul... Bu gözler nelere şahitlik etti burada. İmkansız ihtimal yok bu şehirde... İnsan kaçırmanın, adam öldürmenin sıradanlaştığı yerde, bi koçun lafı mı olur şimdi?! Elin adamı, bayram mayram dinlemez kardeşim! Alıverir kurbanlığı omzumdan!..

Yolcuların bir kısmı koçu severken, bazıları olaya tepki göstermiş. Bunun üzerine adam, “ Eskiden bu işler böyleymiş, niye garibinize gidiyor?,” demiş.

Hemşerim!: Birincisi, biz, eskisi gibi sabırlı ve hoşgörülü değiliz. Kızınca, anında tavır alıyoruz artık. İkincisi, metropoller, gelenekleri unutturup yadırgattığı gibi, sinsice yok ettiriyor topluma. Kendi köküne yabancılaşanlar, bu yüzlerine vurulduğunda, bilinçaltı dürtüleriyle şiddetle tepki veriyor. Üçüncüsü, madem kurban alacak paran var. Öyleyse, mangıra kıyıp, gereğini yapacaktın. Metrobüse öyle binilmeyeceğini bilmeyecek kadar bilinçsiz olamazsın. Biraz da başkalarını düşün.

Nerden bakarsan bak, modern hayatın, teknolojik gelişmelerin, kontrolsüz göçün sonucudur olanlar.

Bir yanda, ihtiyacını en hızlı ve ekonomik biçimde gidermeye çalışan adam... Öte tarafta şahsi konfor alanının işgaline isyankar, el hatasını tolere edemeyen, gülüp geçeceği bir vakaya anlayış göstermeyen, öyle davranmaya gönülsüz, benmerkezci, narsist, bencilliği giderek kontrolden çıkan, yaradılışına, bağrından çıktığı toprağa hain, insanlık dışı bir ruh haline dönüşen insanoğlu...

Kurbanlıklar metrobüse binerken; insanlığımız aşağı iniyor! Tabip bi çare! Yok mu bunun ilacı?

 

Not: Yazıda kullanılan görsel internetten alınmıştır.

 

 

 

 
Toplam blog
: 1349
: 1777
Kayıt tarihi
: 30.01.11
 
 

İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler veTanıtım, A.Ö.F. Adalet Yüksek Meslek ..