Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Aralık '12

 
Kategori
Tarih
 

Kürdistan diye bir devlet 1.000 yıldır vardır!

Kürdistan diye bir devlet 1.000 yıldır vardır!
 

http://olcaykiykac.blogspot.com


Türklerin sonradan Anadolu'ya göçtüğünü biliyoruz bunu ilkokul öğrenciside biliyor fakat Kürdistan diye bir devlet neden 1.000 yıldır bilinmiyor veya tanınmıyor?

 
Kürdistan ismi etnik bir kökünü temsil eden Kürt kökeninden geliyor. Örneğin: Özbekistan, Türkmenistan, Ermenistan, Türkiye... 
 
Eski Osmanlı haritalarını açtığınızda ya da tarihin neresine baksanız K.Irak ve şimdiki Türkiye topraklarının bir kısmında Kürdistan devletinin sınırları belirlidir.
 
Şimdi aslında hassas bir konu olduğu için üzerinde durmakta çekiniyorum şimdi Avrupa'da Lihtenştayn diye bir ülke var bu ülkede 30.000 civarında kişi yaşıyor ve bunlar bağımsızlık sahibi bir ülke ve ulustur. 
Hem okuyucularımız hemde araştırmacı arkadaşlarımız bu konuyu biraz irdelediklerinde ne kadar haklı olduğumu onlarda görecektir. Aşağıdaki linkte Osmanlı Devleti 2. Abdülhamit dönemindeki onaylı haritanın resmi bulunmaktadır.
 
 
Ama şu da bir gerçek ki ben bu bloğu gelecekte birşeyler değişmeli veya yeni sınırlar çizilmeli diye belirtmiyorum, altını çizmek istediğim konu geçmiş tarihte bir yanlış mı yapıldı? Bu sorunun cevabını bulamıyorum.
 
Toplam blog
: 83
: 5833
Kayıt tarihi
: 27.06.11
 
 

Manisa/ Soma Doğumluyum. Her ne kadar yazılar yazmayı bunları da paylaşmayı sevsem de bir gün yaz..