Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Kasım '07

 
Kategori
Yöresel Yemekler
 

Küre mantısı

Küre mantısı
 

küre mantısı


Adı Küre mantısı değildir elbette ama bu adı mantıya ben verdim.Kayınvalidem Küreli bende bu tarifi ondan öğrendiğim için adı Küre mantısı oluverdi.Bayağı değişik aslında tarz olarakta tad olarakta .Çok lezzetli.Denemenizi isterim.
Malzemeler:
Un,tuz,su
Normal mantı hamurundan daha sert bir hamur yoğrulur.Yarım saat dinlenmeye bırakılır.Bu arada iç malzemeleri hazırlanır.
Malzemeler:
yarım kilogram kıyma,1 büyük baş kuru soğan ince kıyılmış olacak.karabiber,tuz ve 1 su bardağı pirinç.
Pirinç yıkandıktan sonra haşlanır.Biraz soğuyunca içine kıyma,tuz,soğan ve karabiberi eklenir.
Hamur pazılara ayrılarak normal mantı hamurundan ince açılır.Büyük olarak karelere bölünür.İç malzeme birer tatlı kaşığı dolusu konarak mantılar katlanır.Yağlanmış tepsiye dizilir.İşleme ,mantılar tepsiyi dolduruncaya kadar devam edilir.Ocağın üzerinde mantılar çevirilerek kızartılır.Kızartma işlemini teflon tavada azar azarda yapabilirsiniz.Benim gibi acemilerde böyle yapıyor.Tepside kızaran mantıların üzerine kaynar su dökülerek bir taşım kaynatılıp,tepsi ocaktan alınır .Biraz soğuduktan sonra tabaklara servis yapılır.Yanında da ayran çok güzel gidiyor tavsiyem .
 
Toplam blog
: 118
: 3309
Kayıt tarihi
: 04.09.07
 
 

Bilgi büyük adamı alçak gönüllü yapar, normal adamı şaşırtır, küçük adamıysa kibirlendirir.. ..