Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Haziran '10

 
Kategori
Ekonomi - Finans
 

Küresel ekonomik krizin seyri, AB ve Türkiye cephesi

FARKLI BİR BAKIŞ

namesinan@hotmail.com

Küresel ekonomik kriz, tüm dünya da ve ülkemizde en ağırlıklı gündem maddesi olmayı ve öyle de kalmayı, çok olağan bir şekilde devam ettirmektedir.

Olağan diyorum zira, küresel ekonomik krizin, çok uzun soluklu bazı olumsuzlukların devamı neticesinde ve yine çok uzun soluklu bir süreçten sonra, bu gün ki, kaçınılmazı oluşturduğunu, gözardı etmemek gerekmektedir.

Yani, çok uzun soluklu olumsuzlukların bir neticesi olan, günümüz küresel ekonomik krizinin, yine çok uzun metrajlı ve yine bir o kadar da, doğru çözüm parametreleri ile ancak teskin olabileceği, mutlaka gözönünde bulundurulmalıdır.

Bu uzun soluklu, iyileşme (ki oluşturulabilinirse) süreci boyunca, maalesef üzülerek söylüyorum, tüm insanlık, bu sinsi krizin gölgesinde ve sürekli tedbirli bir yaşam algı ve anlayışına, bir şekilde kendini, adapte etmek zorundadır.

Zira, bunun ötesindeki her yaklaşım, iyimserlik havası yayan, büyük bir hayalcilikten öteye, geçmeyecektir.

Yaşanmış 2. Dünya savaşından bu güne, ilk kez bu kadar çaresiz büyüklükte olan bu kriz, uzun vade de, belkide, tarihte, şimdiden oluşabilecek, tüm büyük çaplı değişimlerin, büyük ve gizli kahramanı olma olasılığını, elinde bulundurmaktadır.

Zira, başta, ABD ve AB ülkeleri olmak üzere, tüm dünya ülkelerindeki, gizli ya yada açık tüm çatırdama ve endişeler, yukarıdaki izlenimlerimiz yönünde, renk vermektedir.

Başta, ABD ve AB ülkeleri vb. dedik çünkü, bu büyük küresel tusunaminin, bu boyutlara ulaşmasında, saydığımız, saymadığımız tüm bu büyük ekonomilerin, bu sürece inanılmaz girdi sundukları, inkar edilemez bir gerçeklik olarak, yerini korumaya devam etmektedir.

Ülkemiz de, diğer tüm dünya ülkeleri ile birlikte, maalesef aynı problemli dünya evinin içerisinde, yer almaktadır.

Ülkemiz, tüm öngörüden yoksun ve birazda kafadan savma, ekonomi politikalarınada ki tutumuna rağmen, dünyanın genel seyrinde, hala dirençli bir görüntü vermektedir.

Ama unutulmamalıdır ki, bu da hep böyle gitmeyebilir. Dolayısıyla bu büyük cendere, çok dikkatli olmayı, zaruri kımaktadır.

Ne diyelim, hadi hayırlısı...

 
Toplam blog
: 64
: 435
Kayıt tarihi
: 20.04.10
 
 

Sinan Adıgüzel, sanatçı yazar, 08.10.1977 tarihinde Adıyaman’da dünyaya gelmiştir. İlköğre..