Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Ocak '10

 
Kategori
Basın Yayın / Medya
 

Küresel güç'lere teslimiyet

Küresel güç'lere teslimiyet
 

Açıldı açılıyor derken, Bloomberg tv nihayet yayına başladı. Arasıra izliyorum bizden bir şeyler bulmak için ama nafile.. Tamamen altın, gümüş, hisse senedi ve küresel güç odaklarının haberleri yer almakta. Bar'ı anımsatan bir dekor ve yüksek taburelerde oturan konuşmacı ve konuklar. Aralarda anonslar; ''hep kazananların televizyonu'' şeklinde. Memleketimizin durumuna hiç uygun düşmedi diye düşünüyorum.

Dubai'deki Burj Dubai kulesinin, sonradan görme tarzı havai fişekli açılışı, oradan daire satın alan ünlü iş adamlarımız, golf oyununa gönül veren ünlülerimiz haber olarak Bloomberg'in ekranında. Ayrıca, kuleyi beş milyar dolara yaptıran petrodolar zengini, Allah'ın verdiği petrol nimetinden kazandıklarını harvurup, harman savurucu şeyh'in Türkiyede yapmak istediği sözde yatırımların haberleri. Gözüm, kulağım bizden birşeyler izlemek için boşuna bekledi. Ne halay ne horon, ne rast ne hüzzam vardı, sadece cüzdan.. Soğukta bekleşen Tekel işçileri de, işten atılan itfaiyeciler de yoktu. Şehit yakınları ve dağlarda çarpışan mehmetçikler de. Ne mi vardı? Grammy ödülü törenleri, Obama belgeseli, Arizona ve kanyonları tanıtan belgesel, Paladium ve daha birçok kıymetli metallerin borsa fiyatları vardı.

Ülkemizin tüm kazanımlarının olduğu gibi, basın ve yayıncılığı da yabancıların ellerine bırakılmakta devam ediyor. Kendi kültür ve geleneklerimizle uzaktan, yakından ilgisi olmayan, Anadolu kokmayan, Akdeniz ve Egeden esinti, kekik ve lavanta kokuları getirmeyen, Okyanus gibi acımasız, Kuzey denizi gibi soğuk, maddeci ve yalnızca para ve güç odaklarının seslerini ileten yayınları, her ne kadar finans kanalı dense de içime sindiremiyorum. Kimlik ve aidiyetimizi gittikçe kaybediyoruz. Globalleşme denen ve aslında güçlünün zayıfı ezme, değerlerini ele geçirme işinden başka birşey olmayan oyunları hala oynamaktayız.

 
Toplam blog
: 53
: 671
Kayıt tarihi
: 22.12.09
 
 

1969 Tarhan Kolej (lise), 1978 Atatürk Eğ. Ens. Türk dili ve edebiyatı bl. Mezunuyum. Araştırmak ..