Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Ekim '07

 
Kategori
Küresel Isınma
 

Küresel iklim değişikliği hakkında Büyükkalecik İ.Ö.O. öğrencileri görüşlerini anlatıyor

Sevgili arkadaşım, derdini anlıyorum. Bu hata bizim kendi hatamız. Önlemleri zamanında almadık. Bu yüzden, susuzluk var. Bir başka nedeni ise suyu gerektiğinden fazla kullanmamız.

Habibe Uysal

2070 yılında yaşayan sevgili arkadaşım,

Biz 2007 yılında suyu tasarruflu kullansaydık şimdi sen orada karpuz, kavun, elma, armut gibi meyvelerle beslenebilecektin. Sokakta arkadaşlarınla güneşten korunmaya gerek kalmadan oynayabilecektin. Her zaman yüzün gülecekti. Şimdi ise gülmüyor. Senden işe yaramayacağını bile bile özür diliyorum. Beni affet.

Kübra Çevik

Küresel Isınmanın nedeni arabaların çok fazla olması. Arabaların dumanları yüzünden ozon tabakası deliniyor ve güneşin zararlı ışınları dünyaya geliyor.

Ahmet Keser

İnsanlar suyu çok kullandığından kuraklık var. Küresel Isınma kutup ayılarının tükenmesi için uğraşır. Sigara içip atınca yangına sebep oluyor. Dünyada arabalar gittikçe çoğalıyor. Bu arabaların egzoz dumanları çevreyi kirletiyor.

Ayşe Uçar

Suyu gerektiğinden fazla kullanırsak insanlar içme suyu zor bulurlar. Masmavi deniz sarıya dönüşür. Her yer çöl olur. İnsanlar susuzluk nedeniyle ölebilir.

Şerife Aktaş

Haberlerde İstanbul’un aşırı tüketim nedeniyle 80 günlük suyunun kaldığını duydum. Bu nedenle insanlardan suyu tasarruflu kullanmaları isteniyordu.

Merve İlik

Eğer önlem alınmazsa 50 yıl sonra yeni doğan bebekler yeterli gelişemezler.

Suyu bazı insanlar çok harcıyor. Su olmasaydı insanlar ölürdü. Kuraklık susuzluktan oluyor. Piknikte sigarayı atarsak yangın çıkartır.

Resul Arı

Kuraklık çok fazla. Ankara’da su sıkıntısı sürüyor. Bunların nedeni küresel ısınma. 50 yıl sonra daha kötü olacak. Meyve ve sebze zor yetişecek, insanlar dengesiz beslenecek.

Hatice Taşçı

 
Toplam blog
: 7
: 536
Kayıt tarihi
: 03.10.07
 
 

Yaşadığım zaman dilimine bakınca uzakta hiçbir şeyin olmadığını, bir anının şu anınıza sızması için ..