Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Ekim '17

 
Kategori
Uzay
 

Küresel Isınma Sera Etkisindenmiş, Koca Evrende Dünyanın Egzozu Sigara Dumanı Gibi Kalır

Küresel Isınma Sera Etkisindenmiş, Koca Evrende Dünyanın Egzozu Sigara Dumanı Gibi Kalır
 

İnsanlık binlerce yıldır baca tüttürmedi mi; nereye gitti bu dumanlar? Valla yazılıyor çiziliyor da doğrusu pek ikna olamıyoruz.

Şüphesiz dünyanın atmosfere saldığı gazlar az değil ama evren o kadar geniş ki…

Yalnız şöyle bir durum varsa, yani bizim kirlettiğimiz hava sadece bizim atmosfer tabakamızla sınırlıysa olabilir… Yok, tüm uzay boşluğu söz konusuysa keyfimizi bozmayın!

Yaşamak zorundayız yani o gazlar uzaya salınacak… Eğer ozon tabakası delindi ve küresel ısınma bu yüzden başladıysa yandık. Yine de 200 bin yıldır bu dünyada yaşayan insanlığın hiç zarar vermeyip son 150 yılda bunun olmasına şaşırıyoruz; demek ki atalarımız nefes bile almamışlar!

Durumun açıklanması lazım aslında, sadece dünyanın atmosferiyle ilgili; uzayla alakası yok denilmeli. Ne bilelim biz de sanıyoruz ki sonsuz gök boşluğunu kirletiyoruz. Dünyanın uzayı kirletmesi maymunun çişi kadar olmaz!

Her gezegenin güneşe karşı durumu farklı, ceviz gibi bizi bir kabuk sarıyor. İşte sera gazları bu kabuğu (atmosfer tabakası) incelterek delinmesine neden oluyor. Ve güneşin ışıkları engelsiz dünyamıza geliyor, yanıp kavrulacağız!

Küresel ısınma denince akla tüm kâinat geliyor, biz neyiz ki kâinatı kirletelim.

 

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..