Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Ağustos '07

 
Kategori
Küresel Isınma
 

Küresel ısınma ve su problemi

Küresel ısınma ve su problemi
 

Hayatımızda çok büyük bir önemi olan suyun dünyamızda yok olduğunu düşünelim. Ne kadar kötü olurdu değil mi? Bu yüzden su tasarrufu için elimizden ne gelirse yapmalıyız.

Örneğin, bahçe sulaması için erken veya geç saatler tercih edilmelidir. Bu işlem buharlaşan su miktarını azaltmaktadır. Evinizde akvaryum varsa eski suyuyla çiçeklerinizi sulayabilirsiniz. Toprağı çapalayarak bitkilerin büyümesini sağlayabiliriz, bu da bitki için su harcamamak yani su kaybını azaltmak demektir. Yumurta ve benzeri şeyleri kaynattığınızda suyunu hiç boşuna dökmeyin sizi bekleyen bitkileriniz var, hem çok yararlıdır.

Eğer su tasarrufu etmezsek, ileride hiç su göremeyiz, en önemlisi de su olmadığından dolayı bazı sebze ve meyveleri kaybederiz. Buharlaşan su ile balıklarımız ölür, İnsanlar balık avlayamazlar, en önemlisi de biz sebze ve et ürünlerini çok olmadığından yiyemeyiz.

Dar gelirliler peki ne yapsın ceplerinde para yok, alamazlar et tavuk. Bu yüzden suyun kıymetini bilmeliyiz. Onu ekonomik kullanmalıyız.

 
Toplam blog
: 25
: 3797
Kayıt tarihi
: 23.07.07
 
 

İlk öğretim beşinci sınıf öğrencisiyim. Okumayı yazmayı seviyorum. Sanırım aranızdaki en küçük blo..