Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Mayıs '17

 
Kategori
Uzay
 

Küresel ısınmanın nedeni evrenin genişlemesi mi?

Küresel ısınmanın nedeni evrenin genişlemesi mi?
 

Duyumdan ibaret, sağlam bilgiye dayanmıyor ya uzay bilgileri zaten sağlam değil; bizimkisi yalnızca fikir yürütmek.

Evrenin Büyük Patlamadan(Big Bang) bu yana genişlediğini biliyoruz. Evrenin genişlemesinin dünyanın ısısının artması ile (küresel ısınma)nasıl bir bağlantısı olabilir bilmiyorum ama küresel ısınmanın nedeni olarak gösterilen sera gazı hikâyesi çok da inandırıcı gelmediği için başka sebepler arıyoruz.

Yani koca uzayda işte dünyadan atmosfere salınan gazların böyle bir etkiye sahip olması bizi çevreleyen koruyucu tabakanın adeta insan yapımı gibi dayanıksız olduğu anlamına gelir ki pek mantıklı görünmüyor.

200 yılda böyle oluyorsa 200 yılda da yaşanamaz hale gelir. Bu durumda dünyamız yaşamaya uygun bir gezegen değil gibi bir gerçekle karşılaşırız. Evrenin(dolayısıyla uzayın) durumuna baktığımız zaman böyle idareten bir yapı mümkün gözükmüyor.

Ama öte yandan evren genişliyor. Ve sanıyorum bunun evren(ya da evrenin içindeki varlıklar) açısından bir sonucu olacak(olur).

Evrenin genişlemesinin eskiden hızlı olduğu söyleniyordu, sonra bunun böyle olmadığı anlaşıldı. Sera gazcıların tek haklı olduğu nokta küresel ısınmanın endüstri çağıyla birlikte artması. Ama tesadüf olabilir ki dünya da alev alev yanmıyor yani. Ne bileyim Ozon tabakası delinmesi ve sera gazı söylemlerine inanmakta zorlanıyorum.

Nedeni belli değil ama evren genişledikçe küresel ısınma artacak, tersine daralınca da (gaz bu genişler daralır) soğuyacak, yani buz devri…

Evrenin genişlemesi ile küresel ısınma arasında bir bağ olduğundan emin değiliz. Ancak konuyla ilgili hassasiyet oluşsun diye tahminlerde bulunuyoruz.

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..