Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Mart '12

 
Kategori
Kitap
 

Küresel Kaset Savaşları ve Muhafız Romanı.

Küresel Kaset Savaşları ve Muhafız Romanı.
 

Durup dururken ortaya atılan kasetleri kendimize mahsus bilirdik ancak bu kez kaset haberi ta Amerikalardan geldi. Seçimler yaklaşırken Başkan Obama'nın kaseti patlak vermişti. Ancak adamların kaset savaşları bile seviyeli. Bizdeki gibi cinsel içerikli değil. Obama'nın 1991 de Harvard'da hukuk eğitimi aldığı sırada siyahi ırkın hakları için mücadele eden bir hocasının düzenlediği mitinge destek verdiğini gösteren bir kaset. Seçim atmosferinde piyasaya sürülen bu kaset şimdilik çok etkili olmasa da, devamı gelir mi bilinmez. 

Kasetlerin ülkemiz de birçok sahada gidişatı değiştirdiği aşikar.  Sanat camiasından siyasete, iş dünyasından medyaya kadar birçok değişiklik bu kasetler sayesinde meydana geldi. Ancak en etkilisi hiç şüphesiz Deniz Baykal'ın CHP Genel Başkanlığından gitmesine sebep olan kasetti. Şu andaki genel Başkanın yolunu açan bu kaset olmasaydı son seçimler nasıl geçerdi, Baykal'lı CHP daha iyi sonuçlar alır mıydı bilinmez, ancak bir kaset Ana Muhalefet Partisi'nde  ve dolayısıyla ülkenin siyaset sahasında oldukça etkili oldu. Aynı şekilde diğer Muhalefet partisi de kaset bombardımanıyla bayağı bir kabuk değiştirdi.

Bu kaset çekimlerinin nasıl yapıldığı insanı hakikaten düşündürüyor. Birileri sürekli çekimde anlaşılan. Belli bir teknoloji ve  çoğu piyasada bulunmayan teçhizatları gerektiren bu uğraş elbetteki basit bir izleme durumu değil. Birçok gizli örgütün kurgusuyla gerçekleşen bütün bu durum için, arşivler oluşturulup her kasetin zamanının gelmesi bekleniyor. Bir kısmıyla şantaj yapılıyor. Şantajlarla kabullendirme işe yaramayınca kaset piyasaya sürülüp iş kökten çözülüyor.

Bu kaset savaşları elbette iktidar mücadelesinin araçlarından. İktidar mücadelesi ise tüm Dünyada farklı teşkilatlarca yürütülüp, perdenin önünde siyasete ve siyasetçilere rol biçiliyor, onların oynayacakları senaryolar yazılıyor. 

 Bu senaryoların tarihsel boyutta kurgulanarak anlatıldığı Salman Kayabaşı'nın "Muhafız"  adlı romanı derin dünyanın tezgahlarını,  yeryüzünde tarihten gelen "Hilal-Haç Kavgasını" bizlere anlatıyor. Atatürk'ten Adnan Menderes'e, AKP 'den Cumhurbaşkanlığı seçimine, Kennedy Cinayetinden Kanuni'nin Kılıcına kadar geniş bir yelpazede işlenen harika bir kurgu romanı.

İnsan okurken, anlatılanlar için "Ya doğruysa?" diye düşünmekten kendini alamıyor.  Yaşanılan tarihi  gerçeklerin sebep- sonuç ilişkilerini farklı bir hayal dünyasıyla anlatan romanın benim için meşhur "Da Vinci'nin Şifresi" nden aşağı kalır yanı yok. Roman  özellikle tarihe, maceraya meraklı okuyucular için harika bir seçenek. İşin açıkçası birkaç yıl önce yayınlanan bu romanın filminin yapılacağını da düşünüyor ve merakla bekliyorum.

 
Toplam blog
: 164
: 672
Kayıt tarihi
: 21.10.10
 
 

İnşaat Mühendisiyim, olaylara anlık değil öncesi ve sonrasıyla bakmaya çaba gösteririm. Dağ havas..