Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Aralık '07

 
Kategori
Aşk - Evlilik
 

Küresel köyde kadının egemenliği

Küresel köyde kadının egemenliği
 

www.milliyet.com.tr


Kadın ve erkeğin milyonlarca yıl süren savaşı yeni yıla da damgasını vuracağa benziyor. Küresel köyde kadın teknolojiyi de arkasına alarak bir adım öne geçmeyi başarsa da 2008 her zaman ki gibi ‘aşk ve kavga’nın iç içe geçtiği, kadın erkek uyuşmazlığının her şeye rağmen bir şekilde giderildiği ve uzlaşmanın her nasılsa sağlandığı muazzam bir yıl olacaktır. Bunca çatışmaya rağmen insanoğlu mutluluk yaratmayı başaracaktır. Bundan eminim…

Mutlu ve neşeli yıllar dileğiyle, nice yıllara.

Milliyet’in kadınlar için çıkardığı Cafe ekinin sıloganı şöyle; “Kadınlar azla yetinmesini bilir eğer onlara her şeyi verirseniz ! ”

Uzun zamandır bu konuda bir şeyler yazmak istiyordum. Yani kadının erkek hayatını sürekli istismar edip hala mağduru oynaması konusunda bir şeyler. Bazı kadın arkadaşlar kızacaktır ki; bu gayet normal ama bazıları kıs kıs gülecektir. O gülen bayan arkadaşlar neden bahsettiğimin farkındalar ne de olsa!

Frederic Nieche, “ Erkekler, kadınlardan hayatlarını yağmalamalarını isterler ama kadınlar yağmalamaz, onlar erkekten çalarlar” der bir şiirinde. Gerçekten öyle midir? Nedir kadını çalmaya iten?

Yüzyıllarca kadının erkek karşısında ezikliğinden bahsedilmiştir ve kadına ‘ezilen-hakkı yenen’ olarak bakılmıştır ilişkilerde. Öyledir de son zamanlara kadar; kadın hep bir köşeye itilmiş, eğitimsiz bırakılmış, hor görülmüştür…

Son zamanlara kadar erkeğin egemenliği çok keskin kurallarla belirlenmiştir toplumda. Peki son yıllarda ne mi olmuştur? Erkekler teknoloji mağduru olmuştur şu küresel köyde! Kadınlara hesap vermeye çalışan mağdurlar ordusu. Kadınlar gibi hesap verme alışkanlıkları olmadığı için sürekli yakalanan, sırlarını saklayamayan mağdur olmuştur en nihayetinde.

Yeni icatlar adeta erkeğin özgürlüğünü bertaraf etmiştir ve erkek eskisi kadar egemen değildir toplumda. Çünkü kadın eğitimlidir artık ve erkeği nasıl yola getireceğini gayet iyi bilmektedir.

Belki erkek güçlüdür fizik olarak ancak kadın dayanıklıdır erkeğe göre. Israrcıdır, bıkmadan usanmadan isteklerini tekrarlayabilir… Yeni yeni yöntemler geliştirebilir, istekleri gerçekleşene kadar, durması mümkün değildir.

Erkek mi? İster istemez boyun eğmiştir yeni dünya düzenine!

Yapacak bir şey kalmamıştır, eğitimli zeki kadınlar ele geçirmiştir yaşam alanlarını ve yeni dünya yeni teknoloji hep kadınların hizmetindedir. Belki erkek farkında olmadan devretmiştir egemenlik alanlarını kadınlara. Bu kimin umurundadır ki; kadın yetinmeyecektir, durmayacaktır. Her şeyi ele geçirene dek savaşını sürdürecektir, bir kez fırsat verilmesi yeterlidir kadına.

Biz erkekler öğretmedik mi yüzyıllardır kadınlara kısıtlı imkanlarla yaşamayı?

Onlarda kısıtlı imkanlar içinde sürdürdü bütün eylemlerini ve öğrendiler yeterli imkan olduğunda değerlendirmeyi. Fakat şimdi ‘kısıtlı imkanlar’ kısıtlı değil. Yeni teknolojik gelişmeler kadının emrinde. Erkekler hani kısıtlıydı kadının imkanları diye bilir ama yanılmayın kadın için imkanlar hep kısıtlıdır, hiçbir zaman da yeterli olmayacaktır. Ne kadar imkan tanınırsa tanınsın yetersizdir…

Sözün kısası küresel köyde zeki kadının kıskacında yaşamak zorunda kalacağız arkadaşlar. Hazırlıklı olmak gerek. Hayatın ne getireceği belli olmaz; bakmışsınız 24 saat yayın yapabilen kameraları üzerimize yerleştirmeye çalışıyorlar. Güvenmediklerinden değil canım! Merak ettiklerinden yapacaklardır büyük ihtimalle. Yaa başınıza bir iş gelirse ! Değil mi?

Erkekler ne mi yapabilir?

Yapacak bir şey yok şimdilik dürüst olmaktan başka.

Ya da erkekte öğrenecek kadınlar gibi ayrıntılarda bile savaşmayı öğrenmeyi. Kolay gelsin hemcinslerim…

Murat AYDEMİR

 
Toplam blog
: 127
: 902
Kayıt tarihi
: 06.12.07
 
 

Gazeteciliğe az çok bulaşmış, memleket meselelerini ve dünya gündemini takip eden, okuyan yazan b..