Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Haziran '12

 
Kategori
Değerleme
 

Küresel milyonerler

Küresel milyonerler
 

Hep ifade ediyoruz,ekononı çok iyi,mutlak finasal büyüme var.Ama on bin kişinin fiilen çalıştığı istihdam ve katma değeri büyük üretim yapan vede ihraç eden gelişme yok.

Gelişme! finansal borsatık,bonomatik,kıymetli kağıtlar,arsa rantları,yüksek rant gelirleri üzerinden zenginlik sınıfında ülkemizde yırmibin hesap sahibine var.Uluslararası bir arge gerubunun küresel varlıklar üzerıne yaptığı raporu bilginize sunarım.

The Boston Consulting Group tarafından 12'ncisi yayımlanan '2012 Küresel Varlık Raporu'na göre, dünyada bireylerin sahip olduğu toplam finansal varlıkları 2011 yılında yüzde 1,9 artarak 122,8 trilyon dolara yükseldi.

2011'de global servet Kuzey Amerika'da yüzde 0,9, Batı Avrupa'da yüzde 0,4, Japonya'da yüzde 2 azalırken, Brezilya, Hindistan, Çin ve Rusya gibi gelişmekte olan ülkelerde yüzde 18,5 artış gösterdi. Yıl sonunda dünyada finansal varlıkları 1 milyon doları aşan hane sayısı 12,6 milyona ulaşırken, bu kesim, dünyadaki bireylerin sahip olduğu finansal varlıkların yüzde 40'ını elinde bulunduruyor.

Amerika ve Japonya'da bulunan toplam milyoner sayısı 182 bin hane azalırken, Çin ve Hindistan gibi gelişmekte olan ülkelerde milyoner olma sınırını geçen hane sayısı 175 bin arttı. ABD 5,1 milyoner hane ile listede ilk sıradaki yerini korurken, ABD'yi 1,6 milyon hane ile Japonya, 1,4 milyoner hane ile Çin izliyor. Türkiye'de finansal varlıkları 1 milyon doları aşan yaklaşık 20 bin hane bulunuyor.

Araştırma yapılan ülkeler arasında 1 milyon dolar ve üzerinde gelire sahip olan hanelere bakıldığında Singapur nüfusunun yüzde 17'sinin milyoner olduğu görülürken, sıralamada Singapur'u nüfusun yüzde 14,3'ü ile Katar, yüzde 11,8'i ile Kuveyt ve yüzde 9,5'u ile İsviçre takip ediyor. 100 milyon dolar ve üzeri net gelire sahip olan kesimde ABD, 2 bin 928 hane ile 2011 yılında da lider konumda bulunuyor. Gelişmiş ülkeleri temsil eden 'eski dünya' ülkelerindeki (Kuzey Amerika, Batı Avrupa ve Japonya) bireylerin toplam küresel servet içindeki payları yüzde 2 gerileyerek yüzde 73'e indi. 'Yeni dünya' olarak tanımlanan ve gelişmekte olan ülkelerde yaşayan bireylerin küresel servet içindeki payları yüzde 27'ye yükseldi. Bu oran 2006'da yüzde 20'nin altında seyrediyordu. Bu eğilim daha da kuvvetlenerek devam edecek ve yeni dünya ülkelerindeki bireylerin küresel servet içindeki payları 2016'da yüzde 36'ya çıkacak. Japonya dışında kalan Asya-Pasifik ülkelerindeki bireylerin varlıkları yılda ortalama yüzde 11 artarak 2016'da Batı Avrupa ülkelerini geride bırakabilir. Çin, 2016'da toplam bireysel finansal varlıklar büyüklüğü olarak ABD'nin ardından ikinci sıraya yerleşecek.

 
Toplam blog
: 233
: 364
Kayıt tarihi
: 02.07.09
 
 

Satış ve pazarlama uzmanıyım. Büyük ve yerel şirketlerde bölgesel ve ulusal satış ve bayii organizas..