Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Haziran '19

 
Kategori
Dünya
 

Küresel Sermaye

Almanya 2. Dünya savaşından sonra yiyecek ekmeği olmayan bir ülke iken biz neden hala bu kadar gerilerdeyiz? Az çalışıp, çok kazanma peşinde olduğumuz için olabilir mi? 

 

Almanya’da azami on beş milyon iltica, beş milyona yakın işsiz ve sosyal yardıma muhtaç insan var, bu insanların yükü devletinin sırtında. Yine Almanya'da sosyal yardım ve işsizlik yardımıyla geçinen Türklerin yüzde doksanı Türkiye'de AKP'ye oy veren ve Almanya'da ailecek yardım alan insanlar.

 

Bizim ise Anadolu kadar geniş gönlümüz, uçan ekonomimiz, dış mihraklarımız, kıskanan Avrupamız, dost, müttefik, stratejik ortağımız olan Amerikamız ki, aynı zamanda bizimle savaşan, uğraşan, bize karşı terörü her türlü destekleyen bir Amerikamız var. 

 

Amerika, Almanya, İngiltere, Fransa, İsrail önce Afganistan'a girdiler sonra Irak'a. Afrika, Suriye, Libya, Tunus, Yemen'de binlerce insanı acımasızca katledip öldürdüler. Sonra madenlerine, altınlarına, doğal gazlarına, petrollerine el koydular. Hala da katliam devam ediyor. Ama baktığımızda bu ülkeler medeni, çağdaş ve zenginler. Dünyada ise üçüncü dünya savaşı oluyor. Ve Müslüman ülkelerin yeraltı zenginlikleri, Afrika'nın altınları, elmasları söğüşleniyor. Bu ülkelerin cari hesaplarındaki kazançları onlara uzun süre yeter. Üçüncü dünya savaşı ise masum, geri kalmış Müslüman ülkeleriyle, yüksek savaş teknolojisine sahip Avrupa ülkeleri arasında devam ediyor. 

 

Küresel sermaye ABD akılları topluyor, Almanya nitelikli elemanları alıyor, durum böyle olunca geri kalanlarla dünyaya patinaj yaptırıyorlar.

 

Doğrusu, yanlışı olmayan, bunun pek önemi olmadan işine geldiği gibi menfaatine göre yaşayan, gerçeği bile göremeyecek kadar kör ve cahil insanlarla dolu dünya. Gerçeğin gerçek olduğunu ömrü boyunca öğrenemeyecek yığınlar var.

 

HÜLYA ÇAKICI

 
Toplam blog
: 822
: 574
Kayıt tarihi
: 19.12.15
 
 

Hacettepe Üniversitesi İktisat Fakültesi ve Akdeniz Üniversitesi Turizm ve Otelcilik Fakültesi ve..