Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Eylül '07

 
Kategori
Sinema
 

Kurpiyerler, karıştırın ve dağıtın

Kurpiyerler, karıştırın ve dağıtın
 

Bayanlar ve baylar hoşgeldiniz.
Dünya Poker Serisi'nde final masası kuruldu.

Turnuvanın organizatörü Curtis Hanson.
Final masasındaki oyuncular, bir numaralı koltukta; Eric Bana. İki numaralı koltukta; Robert Duvall.
Üç numaralı koltukta; Drew Barrymore. Dört numaralı koltukta;Debra Messing

Poker, seyircili bir spora döndüğünden beri, büyük bir değişikliğe uğradı ve değişiklik zamanla daha fazla olacak gibi.. Spor dallarında bir kişiye verilen en yüksek ödül pokerde. Beş gün süren seride kazanan 2, 5 milyon dolar gibi miniminnacık bir para kazanıyor.

Maverick'ten bu yana, poker konulu iyi bir filme rastlamamıştım. Eurosport 2 de poker turnuvalarını takip eden biri için bu film kaçırılmaz bir fırsat. Poker tutukunlarının severek izleyebilecekleri bir yapım. Harun Bey'e tavsiye...

Filmden bir kesit;
Bir rehinci dükkanındayız. Kapıdan içeri üzerinde deri ceketi ve elindeki kutunun içinde fotoğraf makinesi olan biri girer. Adı Huck olan bu adamın amacı elindeki fotograf makinesini poker oynayabilmek için satmaktır.

Rehinci eşya dükkanındaki kadın makineye 150 $ değer biçer. Huck ise 500$ ister.
Aralarında şöyle bir konuşma geçer.

Kadın : Aynısından üç tane var.150$.
Huck : 300$ gerek.
Kadın : Kusura bakma.
Huck : Üç tane dijital fotoğraf makinen var.
Kadın : Hepsi de aynı.

Huck :
Pekâlâ, dört makine ile yapıp üç makine ile yapamayacağın bir şey var. İki makine için aynı fiyatı belirlersin. Üçüncü makineye daha az, dördüncüye biraz daha fazla bir değer biçersin.

Müşteri içeri girer, fotoğraf makinesi almak istiyordur. En ucuz makinenin hem kelepir olduğunu hem de bir bozukluğu olduğunu düşünür. Ama bu onu düşünmeye iter.Seninle konuşmaya iter. Başka bir deyişle, onu oyunda tutarsın.

İhtimâller; üç numaralı makineyi almaz, çünkü bozuk sanıyordur. Ama bu onu bir ve iki numaralı makineye iter dördüncü makinenin fiyatı yüzünden, zaten onun fiyatını iyi sanıyordur. Belki de dört numaralı makineye yönelir. Neden bu makine daha pahalı diye düşünür.

Hiç kullanılmamış olduğunu söylersin. 1 ve 2 numaralı makineleri gösterirsin, onlar da hiç kullanılmamış, tek fark, 4 numaralı makinenin hâlâ kutusunda olması.

Şimdi, yapacağı iki şey var. Ya kelepir olduğunu düşündüğü olağan fiyattan senin makinelerinden birini alır, yada bunu birine hediye olarak vermek istediği için kutunun içindekine yönelir. Bu yüzden kutu gereklidir, yeni gösterir ve rehinci dükkanından aldığın sıradan bir makine gibi değildir.

Filmde Huck (Eric Bana)'in babası rolündeki L.C.Cheever (Robert Duvall)'in pokerle ilgili bir kaç sözü var.
Kitap "Aslar elindeyse, tepeye tırmanmanın zamanı olabilir" der. Mantık önemli değil, bazen cesaretle oynamalısın.
Bazen hiçbir şey de yeterlidir. Kazanmanın anahtarı izlemek ve anlamak. Yerine göre çekilmek de, kazanmak kadar önemlidir.

Dünya Poker Serisi'ne hoş geldiniz.
Kurpiyerler, karıştırın ve dağıtın.

 
Toplam blog
: 55
: 3379
Kayıt tarihi
: 14.05.07
 
 

'Hayat nefes alınan anlardan ibaret değildir. Hayat nefesin kesildiği anlardan ibarettir.' Haya..