Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Ağustos '09

 
Kategori
Siyaset
 

Kürt açılımı mı,yoksa Apo'ya af mı isteniyor?

Kürt açılımı  mı,yoksa Apo'ya af mı isteniyor?
 

kürt açılımı bölücüye destek olmaktır.


Yılladır içimizi acıtan ocakları söndüren terör belası ile anlaşmaya gitmek doğru bir eylem midir bu tartışılır. İktidar bu konuda kimi muhatap alacağını bilmemektedir. Gün geliyor İmralı'dan çocuk katili Apo konuşuyor, gün geliyor terörist temsilcileri konuşuyor. Bu durum ülkede sıkıntı yaratıyor.

Terörle mücadelede hayatını kaybeden bu ülkenin çocukları değil midir? Neden şehit anne babalarının fikri sorulmuyor? Sayın Zülfü Livaneli'ye ve Sezen Aksu'ya fikirleri soruluyor da onlar şehit anne ve babalarını mı temsil ediyorlar ki onların fikri soruluyor.

Kısacası devleti yönetenler bir taraftan çocuk katilinin düşünce ve önerilerini dinliyorlar ondan gelecek emirleri bekliyorlar diğer yandan muhalefetle uzlaşmak kendi oyunlarının içine muhalafetide çekmeye çalışmaktadırlar. Zannediyorum bu oyuna ne Bahçeli ne de Baykal onay vereceklerdir. Çünkü dün terörist temsilcileri ile el sıkışmayanlar ne oldu da bugün bölücülük oyununa alet oldular bu durum anlaşılır gibi değildir.

Bölücülük vatana ihanettir. Sayın cumhurbaşkanı "Apo muhatabımız değil" diyor. İktidar ise terörist temsilcisi DTP nin Apo'yu dikkate alın sözlerini dinliyor. Burada bir çelişki yok mu? Biryanda bölücüler onlarla işbirliği ve anlaşma yapmaya hazırlanan iktidar sonrasında bu anlaşmanın adı ise Kürt açılımı.

Bölücübaşı kendisine af istiyor utanmadan. Bir de siyaset yapma hakkı istiyor. Haa güzel birde iktidar bu çocuk katiline af getirirse yarın Mecliste ceylan derisi koltukta otururken hiç şaşırmayın, olmaz demeyin. İktidar ve terörist temsilcisi DTP af için ne zaman anlaşacaklar bunu bekleyip hep birlikte göreceğiz.

Peki yıllardır ülke topraklarından taviz vermeyeceğiz diye o kadar şehit verdik bunun hiçbir anlamı yok mu? İktidar acaba Güneydoğu'daki halkın isteklerini sormuş mudur, hayır sadece bölücü başının ve temsilcilerinin istekleri doğrultusunda hareket etmektedir. Güneydoğu halkı iş ve aş istemektedir. Diğer taraftanda Irak Kürtleri ile aradaki ilişki bitirilmelidir çünkü Güneydoğu halkı Irak Kürtlerince kaçakçılık ticareti ile beslenmektedir .

Küresel krizin etkisi ile işsizliği açlığı fırsat bilen provakatörler güneydoğuda halkı devlete karşı kışkırtmaktadırlar. Güneydoğudaki halkın Apo sempatizanlığı bitirilmelidir bunun içinde idam geri getirip çocuk katili idam edilmelidir. Yoksa bu Kürt açılımı denilen zırvalık ülkede bölünmelere sebep olacak, sonuç olarak ülke kaosa doğru sürüklenecektir.

Bu ülke topraklarının doğusundan batısına güneyinden kuzeyine şehit kanları ile sulanmıştır. Ülke toprakları için teröristle pazarlık yapılamaz bu vatana ihanettir. Bunun için de İmralı'daki çocuk katili muhatap alınamaz.
 
Toplam blog
: 193
: 517
Kayıt tarihi
: 28.02.08
 
 

Sinop doğumluyum, ülkesini ve ulusunu seven bir vatansever, her ay devlete düzenli vergisini ödeyen ..