Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Ağustos '09

 
Kategori
Güncel
 

Kürt açılımı degil doğudaki feodal yapı üzerine açılım olmalı

Kürt açılımı degil doğudaki feodal yapı üzerine açılım olmalı
 

Tek Millet Tek Bayrak Sorunu meclise vekil gönderen Aşiretler üzerinden aransın ne kadar Demokratlar


Türkiye yani bizlerin ülkesi öyle bir kültür mozağiyle kaplı oldugundan övünürüzki gerçekten öyle. İnsanlar her ne kadar farklı kültürlerdende oluşsa yaşamsal ortak noktaları çok olur bir müddet birlikte yaşadıkça. Biz Türkiye cumhuriyeti topraklarında yaşıyan millet olarakta bir çok kültürel farklarımızda olsa her farklı kültür bir diğerinin geleneksel yaşam şekline saygı ile bakmış hatta katılım gösterip bu geleneksel duruma iştirak etmiş. Bu durumun genel sebebide bu topraklar uğruna hep birlikte bir kurtuluş mücadelesi vermiş milletler topluluğu olmuş olmamız gerekçe teşkil etmiştir.

Ve bu kurtuluş mücadelesi sonucu kurulmuş olan devlet içinde yaşayan halka ortak bir isim Türk halkı Türk milleti denmiş. Bunda bir yalnış ve sıkıntı görenler olabilir ve kendilerine göre haklıda olabilir. Ama sorun olan neden ayrı millet soy sop ismi üzerine kuruluyor. Pekala bu yaşadığımız toprakların vatandaşıyız hepimiz. Bir kürte neden Ege ye geldin işyeri açtın denmiyor nede Bir türke neden doğu ya gittin iş yaptın denmiyor. Hangi milletten olursa olsun Milletvekili seçilebiliyor aday olabiliyor.

Gerçek sorun Kürt açılımı deniyorsa sözün sahipleri samimi olmalı, öncelikle Doğu illerimizdeki Aşiret sistemine yönelik bir açılım yapılmalı Toprak ağaları sorununa değinilebilmelidir. Tüm bu gerginliklerin doğudaki halkın çoğunluğunda var bulunan eğitim yetersizliğinin sebebleri o bölgede var olan Ata Erkil yaşam şeklidir. Açılım yapılacak ise o konuda ağırlık verilmelidir. Kardeşlerim, benim insanım Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları ve hatta bir kök aranırsa benim ailemdede kürt varmış annemin dedesi ne Kürt mehmet derlermiş, (komik oldu bu girişim ama gerçek bu) ama biz bir milletiz, bu topraklar altında yaşayan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları ve milletiyiz.

Kısaca asıl gelmek istediğim olay şudur; Kürt sorunu diye acılan bu konudaki gerçek Aşiret varlığıdır. Halkımızın özgürlüğünü kısıtlayan ve Halkımızın farklı bir milliyet anlayışı içinde ayrımçı bir zihniyet altında yapılanmasını sağlıyan gerçek. Her vatandaşım sapkasını önüne alsın düşünsün nedir hemşericilikler nedir? bu kürt, bu laz, bu çingen, bu bizden, bu bizden değil' dircilikler. Hep bir maddi çıkar menfaat uğruna hep bir kısayolculuk uğruna Tek unuttuklarıda herkesin bir insan olduğu......

Bir de şöyle düşünelim. Nedir bizleri taraf seçmeye yönelten insanların amaçı nedir ondan olmazsan işini göremez yalnız kalırsının amaçı tamamen kişilerin oluşturduğu menfaat havuzları

Ülkemizde dur denilmesi gereken açılımı yapılması gereken bir konu varsa bizleri bölük bölük ayırmaya çalışan zihniyetlerdir. Bunun en başta Tüccarlığını yapanda başımızdaki siyasi iktidardır. Kürt açılımı adı altında Büyük Önder Atatürk'ün Tek millet Türk milleti ismi altındaki yaşayan Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşlarına başka isimler bulmak ve bölme çalışmasıdır.

Türk ve Kürt halkı bizler Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşlarıyız asıl olan konu bizler arasında bir isim bir sıfat tartışması yaratıp bizleri kargaşaya taşımak isteyen zihniyettir. Lütfen herkes uyanık olsun. Al benim annemin dedesi kürtmüş birbirimize kız alıp vermiş bir milletiz. Sıfatlarda kimse takılı kalmasın bakın ailesinize herkezin ailesinde bir KÜRT Bir LAZ, Bir Çingen, Bir Yörük daha ne sayıyım mutlaka vardır.

Orada halkımızı ezen aşiret lerdir. Toprak ağalarıdır. Ve bu adamların çoğu bu sayede meclise girmektedir. Sorunun mesulleri meclistedir, kısaca o bu deyip bizi birbirimize düşürmek, bölmek isteyenlere kanmayın. Bizler farklı milliyetlerden gelmişte olsak Tek catı altında yaşayan Türk Halkıyız. Açılım yapılacaksa Doğu Bölgelerimizdeki Feodal yapı üstüne yapılmalı onun çözümü aranmalı. Hemşericilik yapan zihniyetler üzerinde yapılmalı. Halklar arası bir sorun yoktur. Hükümet sorunları kasıtlı olarak farklı bir isim altında çözmeye uğraşmaktadır. Bölücülüğe hız vermektedir.
 
Toplam blog
: 44
: 2426
Kayıt tarihi
: 30.08.08
 
 

Yaşamak buysa yaşıyoruz işte, hayat bir mücadele ve ben de bu mücadeleyi elimden geldiği şekliyle ve..