Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Kasım '09

 
Kategori
Güncel
 

Kürt açılımına farklı bir bakış

Türkiye'de Kürt'lerle ilgili çok önemli gelişmeler birbirini izlemekte. PKK terör örgütü yandaşları bugüne kadar görmedikleri bir rahatlık içinde adeta şov yapmaktadır.

İktidardaki AKP'de demokratik açılım yapılırsa bölücü Kürtlerin silahı bırakacaklarına inandırılmış görünmektedir. Mahmur kampındaki, Almanya'daki Kürtlerin Türkiye'ye gelmeleri sağlanmaya çalışılmaktadır.

Oysa bu süreci iyi analiz etmek gerekmektedir.

ABD, K.Irak' ta kurduğu kukla Kürt yönetimini rahatsız edecek bir örgüt istememektedir. Talabani ve Barzani'ye rakip olabilecek APO' yu bu amaçla yıllar önce saf dışı etmiştir. Şimdi de Kandil'dekilerden rahatsızdır. A.B.D Türkiye'yi düşündüğü için değil, kukla K.Irak yönetimi için PKK' yı bölgeden uzaklaştırmak istemektedir.

Aslında Kandil'deki PKK' lılar Türkiye için bugüne kadar dış politika unsuruyken onların Türkiye'ye dönmeleri halinde bu iç politika meselesi olacaktır.

Asıl sorun burada başlamaktadır. Kandil' den, Almanya'dan, Mahmur'dan gelen PKK'lıların talepleri karşılanamazsa yıllarca teröristlik yapmış bu insanlar tekrar silaha sarılmayacaklarmıdır? Bunların bu kez Türkiye içinde ayaklanmaları halinde Türkiye ne yapacaktır?

Kandili kolayca bombalayan Türkiye bunların Türkiye içinde tertipleyeceği ayaklanmaları nasıl bastıracaktır? Silahla bastırmaya kalkarsa kendi vatandaşını öldüren, zalim devlet durumuna düşmeyecek midir?

Sadece Türkiye içindeki bölücülerle bile baş edemeyen devlet, Almanya' dan ve diğer yerlerden gelecek diğer Kürtler ile nasıl baş edecektir? Dünyanın çeşitli bölgelerinden Türkiye'ye gelecek Kürtler, Türkiye' nin bütünlüğü için mi gelmektedir yoksa Kürt birliğini Türkiye' de sağlamak için mi gelmektedir?

Görünen o ki; bir türlü bir araya gelemeyen ve dağınık vaziyetteki Kürtler Türkiye'de toplanacaktır. Kürt birliğinin sağlanması halinde Türk devletinin bu birliğe karşı taviz vermekten başka hangi seçeneği kalacaktır?

Yıllar önce APO, A.B.D tarafından paketlenip Türkiye' ye gönderilirken bunun neden yapıldığını ancak yıllar sonra anlayabilen Bülent ECEVİT' in yerini bugün R.Tayyip Erdoğan almış olmasın.

Dün Apo Türkiye'ye teslim edilince keyiften dört köşe olurken bu gün terör sona eriyor diye bazıları keyifleniyor. Ancak fiili durumlara bakınca A.B.D' nin Kürt politikalarının Türkiye' ye değil, Kürtlere yarar sağladığı açıkça görülmektedir.

İsrail' e en karşı olarak bilinen Necmettin ERBAKAN'a İsrail ile ittifak anlaşmaları imzalatan A.B.D' nin, Türkiye' de kurulmasını planladığı Kürt devletinin veya federasyonunun temellerini yine bizzat Türk devletine attırmış olma ihtimalini göz ardı etmemek gerekir.

Umarım PKK'lılar artık terör ve şiddetten aniden bıkmış olsunlar ve bir daha silahlı mücadeleyi seçenek olarak görmesinler ve bu analizim havada kalmış olsun ama bu uzak bir ihtimal olarak görünmektedir.

 
Toplam blog
: 41
: 431
Kayıt tarihi
: 26.10.06
 
 

1968 doğumluyum. Üniversite mezunuyum.  ..