Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Ekim '15

 
Kategori
Güncel
 

Kürt çoğunluk devlete bağlıysa Kürt azınlığın isyanı meşru olamaz

Kürt çoğunluk devlete bağlıysa Kürt azınlığın isyanı meşru olamaz
 

Türk tarafı “bütün Kürtler bağımsızlık istiyor olsalar bile izin vermeyiz” modunda ya boşuna çaba, güç haklıya karşı duramaz. Ama bakalım haklı gerçekten haklı mı? PKK diyebilir ki “Bütün Kürtler beni destekliyor” Hayır desteklemiyor diyemezsin (ki haklı olsan bile) Ne yapacaksın; PKK’yı destekleyenleri sayacaksın. Yani referandum. Bu, şuna benziyor. Aleviler diyorlar ya 25 milyonuz. Sünniler de hayır 4-5 milyonsunuz diyorlar. E say da görelim. Saymıyorsan adamlar haklı; Aleviler 25 milyon.

İşin kötüsü Kürt nüfusun konumu belli değil… Bu da 30 yıldır süren savaş konusunda değerlendirme yapmayı güçleştiriyor. BDP eş başkanı Selahattin Demirtaş’ın özellikle son günlerindeki açıklamalarında PKK ile yollarının ayrı olduğu ya da hiç değilse artık bundan sonra ayrı olacağı yönünde bir irade ortaya konacağı izlenimini ediniyoruz. Ön yargılı Türklerin bu konudaki değerlendirmelerini kale almıyorum. Bu durumun BDP’ye oy veren Kürt nüfus üzerindeki yansıması da böyledir.

BDP’yi terörü desteklediği için baştan beri en çok eleştirenlerden biriyim.  Fakat BDP içindeki aydın kitlenin (Demirtaş son günlerde sık sık Avrupa’ya gidiyor) partiye yön veren ağırlığı bölgedeki konjonktürün de etkisiyle biraz öne çıkar gibi oldu. Şunu bileceğiz, akıllı Kürtler savaş istemezler.  

BDP’yi açık şekilde PKK’ya karşı olduğunu söylemesi konusunda eleştirenler mantıksız konuşuyorlar. Hiçbir çıkarın kaygın yokken sen bile karşıyım diyemiyorsun. Kolay değil bu iş hem tabanını kaybeder hem de canını. Üstelik PKK Kürt, kendisi de Kürt partisi; babasına babam değil mi diyecek!

Kürt halkının nerede durduğu (yani konumu da belli değil)  Ben yaklaşık 2 milyon Kürdün PKK ile birlikte olduğunu düşünüyorum ama Kürtler 15 milyon. Tabii ki herkes terörist olacak değil ama Kürt hareketini destekleyen nüfusun 5 milyondan fazla olmadığı gerçek. Geri kalan 10 milyonun devletine bağlı ya da etliye sütlüye karışmayan durumda olduğu görülüyor. Tabii ki devleti destekleyenler de “Haydi Mehmetçik vur” diyecek hali yok; sonuçta dağdakiler de kendi çocukları, doğal olarak “kan dursun” diyorlar.

Ben bu derin Anadolu Kürtlüğünün özgürlük isteyip istemediğini merak ediyorum.  Muhtemelen isterler. Ama işte PKK propagandası kadar Türklerin de çok ciddi propagandası var. Allah rahmet eylesin, şehitleri insanların gözüne sokuyorlar. Bunları gören Kürtler özgürlüğü falan unutuyor. Bu arada benim Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmam hesabıyla yazılarımda ülkemi desteklemem gerektiği sık sık söyleniyor. Bilim adamı ve düşünürlerin ülkesi olmaz. Benim diğer bilim adamlarından farkım onlar kitaplara kafalarını gömmüşlerdi ben ise kanın gözyaşının içindeyim.

Kürt çoğunluğun neden devlete bağlı olduğunu çözemedik. Valla iş oraya geliyor ki “Kürtler Kürt değil” diyeceğiz neredeyse; keşke Türkler de Türk olmasa. Türklüğün bir numaralı savunucusu olmama rağmen milliyetçilik adı altında bize zarar da verdiğini görüyor, üzülüyorum! “PKK’ya dış destek” komplo teorisi. “PKK Kürt örgütü değil” komplo teorisi. Ama bence bazı çevrelerde dillendirilen “Bütün Kürtler PKK’yı destekliyor” söylemi de komplo teorisi. Kürtlerin büyük çoğunluğu devletin yanında ya da hiç değilse karşısında değil. Bu biraz da terör örgütünün yönteminden kaynaklanıyor. Bağımsızlık savaşını silahla değil de demokrasiyle verselerdi bırakın Kürt halkını bizler de onların yanında olurduk!

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..