Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Ekim '16

 
Kategori
Sosyoloji
 

Kürt halkı özgürlüğü ne kadar hak ediyor?

Kürt halkı özgürlüğü ne kadar hak ediyor?
 

Bu yavrular her şeyi hak ediyor...


Şu lanet demokrasi babasını keseceğini bilsen bile oğlunu bağlayamazsın, serbest bırakacak, babayı koruyacaksın diyor. Ben Kürt halkının özgürlüğü hak ettiğini düşünmüyorum ama işte bu demokrasi erdemi elimi kolumu bağlıyor.

Kürtler iyi insanlar ancak derin Ortadoğu şiddet kültürü özgürlükle yan yana gelemez. Kurdu ortamından uzaklaştırmak da kolay değil; çünkü orada kurt olmuş. Demokrasi yoluyla özgürleştirmede önümüzdeki en büyük engel bu.

Birileri namlunun ucunu gösterse de PKK’dan kurtulmanın çaresi demokrasiyle özgürleşme. Ama söylediğimiz nedenle AB’nin yolu Diyarbakır’dan zor geçer. Aslında biz Türkler de özgürlüğü hak etmiyoruz ki bu nedenle zaten pek de özgür değiliz.

Hak etmiyorlar gerekçesiyle insanların hakkını vermemek diye bir şey olamaz da neden hak etmediklerini bilmek lazım. Biz söyleyelim, Ortadoğu şiddet kültüründen kurtulmaya çalışmıyorlar.

Yani hani oldu ya orada bir Kürt devleti kuruldu; yarın öbür gün başımıza bela olmayacağını kimse garanti edemez. İstanbulların İzmirlerin barışı ve demokrasiyi sindirmiş entelektüel Kürtleri devlet kursun korkmam. Ama bu Orta doğuya has kültür insanı korkutuyor.

 

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..