Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Aralık '14

 
Kategori
Öykü
 

Kurt İle Ayın hikayesi

Kurt İle Ayın hikayesi
 

Eski bir kızılderili hikayesidir. Volverine filminde de geçen bir hikaye aslında. Kızılderililer günlük hayatlarında her varlığın bir ruhu olduğuna ve her canlının çok değerli olduğunu kabul ederler. Avladıkları her hayvandan özür diler ve ruhları için kendilerince dua ederler. Bu hikaye de kurt ile ayın hüzünlü hikayesidir.

Kurt ile Ayın Hikayesi...

Bir zamanlar Kuekuatsheu adında bir ruh varmış, kızılderili inancına göre bu ruh gökyüzünde yıldızların arasında yaşarmış. Kuekuatsheu aya aşıkmış ve devamlı bir arada takılır. Gökyüzünden yeryüzünü seyrederlermiş. Bir gün gökyüzündeki diğer ruhlardan biri bu mutluluğu kıskanmış. Ve bir plan yapmış, Kuekuatsheu ya Ay'ın mor gülleri çok sevdiğini ve bu güllerin dünyada bulunduğunu oradan toplayabileceğini söylemiş. Ancak Kuekuatsheu dünyaya inen bir ruhun tekrar geri dönemediğini bilmiyormuş. Kuekuatsheu dünyaya inerek sevgilisine gülleri toplamış ancak geri dönemeyince yıkılmış. Ve kurt şeklini alarak dünyada yaşamaya devam etmiş.

Her dolunay zamanında ayın güzel yüzünü gören Kuekuatsheu aya doğru döner ve aşkını haykırırmış. Kızılderili inancına göre kurtların dolunayda ulumasının sebebi budur.

Saygılarımla

 
Toplam blog
: 23
: 1421
Kayıt tarihi
: 23.11.08
 
 

1979 Bursa doğumluyum. Kocaeli Makine Mühendisliğinden mezun oldum.Çevre Müh. Yüksek Lisansımı ya..