Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

ALİ GALİP AKYILDIRIM

http://blog.milliyet.com.tr/aligalip

05 Şubat '16

 
Kategori
Güncel
 

Kürt kardeşim, PKK’nın size yaptıklarını ne çabuk unuttunuz?

Kürt kardeşim, PKK’nın size yaptıklarını ne çabuk unuttunuz?
 

1984’ten itibaren sizleri katleden, sizin köylerinizi yakıp yıkan, çocuklarınızı, bebeklerinizi hunharca öldüren bu kanlı örgütün arkasına takılmakla neler kaybettiğinizi biliyor musunuz?


 Siz, o sokaklara hendek kazanlar, sinsice tuzak kuranlara sessiz kalanlar,

Siz, yolların parke taşlarını söküp barikat yapanlar,

Sizin can ve mal güvenliğiniz için orada bulunan güvenlik güçlerimize teröristler acımasızca saldırırken, şehit ederken, okulları, hastaneleri yakıp yıkarken sessiz kalarak kimlerin ekmeğine yağ sürdüğünüzü biliyor musunuz?

Daha öncekileri anlatmaya gerek yok.1984’ten itibaren sizleri katleden, sizin köylerinizi yakıp yıkan, çocuklarınızı, bebeklerinizi hunharca öldüren bu kanlı örgütün arkasına takılmakla neler kaybettiğinizi biliyor musunuz?

PKK’nın yaptığı katliamları hatırlayın lütfen;

1993'te 35 kişiyi katlettikleri Erzurum Yavi katliamını yapanları unuttunuz mu?

1993’te Erzincan'ın Kemaliye ilçesine bağlı Başbağlar köyünde 35 kişiyi katledip, 57 evi ateşe verip kaçan teröristleri unuttunuz mu?

33 silahsız askerimizi kurşuna dizen Bingöl katliamını yapanları unuttunuz mu?

27 Haziran 1992’de Silvan'ın Yolaç köyünü basan ve camide namaz kılan vatandaşları dışarı çıkarıp kurşuna dizen,10 vatandaşımızı katleden teröristleri unuttunuz mu?

15 Eylül 1992:Batman'ın Kozluk ilçesi yakınlarında bir minibüse bombalı ve silahlı saldırı yaparak 4'ü köy korucusu10 kişiyi öldürüp, 6 kişiyi yaralayan kanlı örgütü unuttunuz mu?

1 Ekim 1992:Bitlis'in Cevizdalı köyünü basan PKK'lıların,  aralarında çocuk ve kadınların bulunduğu30 kişiyi öldürdüklerini, 25 kişiyi de yaraladıklarını. Köyü ateşe verdikten sonra 13 köy korucusunu kaçırıp şehit ettiklerini unuttunuz mu?

20 Haziran 1987’de Mardin ili Ömerli ilçesi, Pınarcık köyünü basıp 16’sı çocuk, 6’sı kadın, 8’i erkek, toplam 30 kişiyi katlettikten sonra, örgüt lideri Öcalan’ın bu katliamın ardından "Öldürelim, otorite olalım" açıklamasını unuttunuz mu?

4 Ağustos 1993’te Bitlis'in Mutki ilçesine bağlı Kavakbaşı ve Yenidoğan köyleri arasında yolu keserek durdurdukları iki yolcu minibüsünde bulunan 28 kişiyi kurşuna dizip, bunlardan 15 kişinin katledildiğini, 13 kişinin de çok ağır yaralandığını unuttunuz mu?

1984’ten itibaren karakolları basıp gencecik askerlerimizi şehit edenleri unuttunuz mu?

Bunları, yaralarınızı yeniden kanatmak için değil, tuz basılmış yaralarınızın yeniden kanamaması için, yeniden acılar yaşamamanız için yazdım.

Yani demem şu ki; şimdi askerimize, polisimize saldırıp öldüren ve öldürmek isteyen Kürt vatandaşımıza, “Kürt” gençlerine bir hatırlatma yapmak istiyorum.

Kendisine “Kürt Genci” diyen genç vatandaş, PKK’nın 35 yıl önce senin dedelerine, ninelerine, dayılarına, amcalarına, kardeşlerine, akrabalarına hunharca yaptıkları katliamı şimdi sen akrabalarına yapıyorsun.

Senin yüzünden bu insanlar evlerinden barklarından, işinden, aşından oldular. Yollara döküldüler. Göç halindeler. Vatandaş malından vaz geçti. Kaçan canını kurtarıyor.

Nereye kaçtıklarını düşündün mü, gördün mü?

O kaçanlar “Kuzey Irak’a” değil, “Barzani’nin kollarına” değil, batıdaki illerimize ve devletin şefkatli kollarına geliyorlar.

Düşündün mü neden diye?

Kendisine “Kürt Genci” denilerek gaza getirilen genç adam; tarih ibret almak ve yaşananlardan ders çıkarmak için vardır.

Kaldır başını ülke gerçeklerini gör.

Varsayalım ki seni gaza getirenlerin vaat ettiği sözde “Kürdistan” kuruldu diyelim. O coğrafyada sen bu günkünden daha iyi olmayacaksın.

Aç kalan, yokluğa boyun eğen, işsiz kalan, sürünen konuştuğunda idam edilen sen olacaksın.

Bak bu gün, seni barikatların arkasına koyanlar “bir eli balda bir eli yağda” yaşıyorlar. Kendilerine Türkiye Cumhuriyetinin Milletvekili diyerek bu ülkenin tüm nimetlerinden çoluk çocuğu ile beraber yararlanıyorlar, hayatlarını yaşıyorlar. Sana da “barikat arkasında” ölüm düşüyor.

Genç Kardeşim, tarihe iyi bak! Bu topraklar da bugüne kadar 39 “Kürt Ayaklanması” yaşandı. Ve hepsi bastırıldı.

Bundan sonrada kaç tane ayaklanma çıkarsa çıksın yine bastırılacaktır.

Çünkü bu ülkede yaşayanlar bölünmek istemiyorlar.

Kürt kardeşlerimiz’! Bakın ve görün, tuzağa düşüyorsunuz, tuzağa düşürülüyorsunuz. Size, sözde “özgürlük” vadedenlerin yanında yer alarak onları koruyorsunuz. Çocuklarınıza söz geçiremiyor, bölücü terör örgütüne militan veriyorsunuz. PKK’yı çocuklarınızın kanıyla besliyorsunuz.

Böyle yaparak kendi geleceğinize, çocuklarınızın yarınlarına yazık ediyorsunuz.

Yakılan her okul çocuğunuzun cahil kalması demektir.

Yakılan her hastane, her ambulans ölüm demektir.

Kürt kardeşlerimiz açın artık gözlerinizi.

Şunu gör artık! Oradaki polisler, askerler senin için senin güvenliğin için oradalar.

Yaktıkları okullar senin çocuklarının geleceği için yapılmıştı. Okuyup adam olsunlar diye..

Öldürülen sağlık personeli, öldürülen öğretmenler, öldürülen ve kaçırılan şantiye işçileri, hepsi sana ve yarınlarına hizmet etmek için oradaydılar.

Seni korumak için orada olan insanlara sahip çık. Sahip çık ki geleceğin güzel olsun.

Şunu bilmeni isterim ki; Sen sesini çıkarmazsan,   desteğini bu teröristlere vermeye devam edersen, yakında sen de yerinden yurdundan kaçmak zorunda kalacaksın. Kendin ve çocukların için güvenli yer aramak zorunda kalacaksın.

Haydi, kendi geleceğin için taraf ol.

Teröre karşı dur. Sen karşı durarsan terör çabuk biter.

Durmazsan zaman alır ama yine biter.

Çünkü devlet eşkıya ile masaya oturmaz!

Ali Galip AKYILDIRIM

 
Toplam blog
: 264
: 396
Kayıt tarihi
: 28.07.14
 
 

1959'da doğdu. Sınıf Öğretmenliği okudu.1979'da Öğretmenlik görevine başladı. Hayatın; okumak, ya..