Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Mayıs '14

 
Kategori
Haber
 

Kürt petrolü barış getirecek inşallah. Hayırlı olsun!

Kürt petrolü barış getirecek inşallah. Hayırlı olsun!
 

Kuzey Irak bölgesel Kürt yönetimi üzerinden Ceyhan'a sevkedilen petrol Ceyhan'dan yola çıkmaya başladı. Bunun uğrunda Türkiye çok bedel ödedi. Gezi olayları ve 17 Aralık Halk Bankası operasyonları ile önü kesilmeye çalışılan ve Türkiye'de siyasete müdehale olan bu (Musaddık'a yapılanlar gibi ) Batı(Britanya) oyunlarını Türk halkı bertaraf etti.

1 milyon 48 bin varllik ilk parti yola çıktı bile. Britanya'nın sözcüsü olan sözüm ona ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü "Kaygılıyız" dedi. Çünkü ilk defa Petrolü olmayan ama muazzam bir jeostratejiye sahip Türkiye ve Ceyhan havzası petrol borsası oluşturup fiyat belirleyebilecek. Bu ise ABD ve onun anası Britanya'yı çok endişelendiriyor. Çünkü bu iki çakal devlet kasabı kurmuşlar çaldıkları koyunları kesip ete para vermiyorlar bolca da et satıyorlar ve üstelikte etin dünya piyasalarındaki fiyatlarını belirliyorlardı. Barzani ve Erdoğan bu tezgaha tekmeyi vuracakları için Irak Devletine baskı kurup bu antlaşmanın iptal edilmesi için başvuruda bulunduran da Britanya'dır. Maşası ABD üzerinde bu kirli oyunları yapan Britanya son dönemde üzeri örtülü bir savaşı Türkiye'ye karşı vermekte. Çünkü bu olay petrolle kalmayıp Gaz sevkiyatınada geçecek.

Türkiye ne yapmalı?

1-Türkiye Britanya ve onun elinde bulundurduğu ABD Cumhuriyetçileriyle yönettiği ABD ne derse desin Pariste Ticaret MAhkemelerine hangi hukuksal savaşı Iraklı Kukla iktdar aracılığı ile açarsa açsın sonuna kadar bu savaşını vermelidir.

2-Kürt halkıyla sağlanan barış ve çözüm sürecini başarıya ulaştırmak ve Ceyhan Kuzeyırak petrol hattı güvenliğini bozacak hal ve hareketlere, Britanya'dan emir alan Türkiye muhalefeti, paralel yapısı hangi kirli pis işleri oynarsa oynasın, hangi kömür madeni sabotajları yapılırsa yapılsın vazgeçmemelidir.

3-Şu an Türkiye'nin en büyük avantajı çoğuna göre Britanya'ya kafa tutmaması gereken bir "deli" var. Gerçektende yaptıklarına bakılınca delicesine davranıyor hissine kapılsamda gerek ekonomide gerekse siyaset manevralarında cesur korkusuz tavırlarıyla heyecan uyandırmakta. Ülke menfaatlerine olan katkıdan dolayı bu "deli"nin Petrol ve Gaz politikalarını bu bağlamda olan barış ve çözüm süreci politikalarını hepimiz desteklemeliyiz.

4-Türkiye ilk defa Londra ve Newyork petrol borsalarının tekelini kırma imkanına sahip konuma gelmiştir. Bundan vaz geçilemez. Ülkemiz Kuzey Irak'tan akacak petrolle hem kendisi zenginleşirken hemde Kürt bölgesi zenginleşecektir. Yıllarca akan kandan muzdarip olan ve ABD'li silah şirketlerini zengin etmekten öteye gidemeyen bu krli savaş bitmiştir. Bu savaşı tarihe gömecek kalıcı siyasal barış ortamı Federal başkanlık sistemi ile başarılmalı hem KKTC hemde Kuzey Irak Bölgesel Kürt yönetimi IRAK merkez yönetiminincaz yapmasına rağmen Türkiye'ye referandumla katılmasının önü açılabilmelidir.

5-Şimdiye kadar Federal yapı oluşturmamıza engel olan Britanya'ya ağır bir tokat vurularak Kıbrıs'ta ve Kuzey Irakta gücü Türkiye ele geçirmelidir. Bu noktada Putin gibi cesur kararlar almak zorundadır Türkiye. Nasıl ki Kırım'da ki referandumla Putin kansız Kırım'ı kendi fedrasyonuna katmışsa bizde Kuzey Irak ve KKTC'yi Türkiye Federasyonuna katmalıyız. Ukrayna olma korkusuyla yaşamayız, biz Rusya kadar bağımsız ve güçlü FEDERASYON kurabimeliyiz ve bunuda yapacak güce sahibiz..

6-AB ve Britanya son yaptıkları açıklamalarla Türkiye'yi istemediklerini belirttiler. Biz Türkiye olarak zengin ve bağımsız bir ülke olduktan sonra onlar bizi ister istesin ister istemesin fark etmez. Türkiye yıllarca AB'ye Batı'ya yzün döndüde ne oldu? Türkiye Orta Asya ve Rusya Federasyonuna yüzünü dönmelidir. Orta Doğu'ya Çin'e yüzünü dönmelidir. İş adamlaımız döndü bile.

7-Britanya ve maşaları Türkiye'de karışıklık çıkartmak için ülkemizin zayıf yerlerine yumruk atmaya devam edecektir. Ancak Türkiye'de artık Britanya'nın ve ABD'li Cumhuriyetçilerin yumuşak karını gördü. Hep savunmada kalack değiliz elbet, zaman inşallah Türkiye'nin de saldırı zamanını getirecektir. Türkiye Gezi'de ve 17 Aralıkta yerli işbirlikçiler üzerinden yediği Britanya yumruklarından kendini doğrultabilse Britanya'ya da eskiden olduğu gibi başta İrlandalı kardeşlerimizle bir güzellik yapabilecektir. Bu konuda kendi yanında müttefik bulmasıda o kadar zor olmayacaktır.

8-Türkiye kendi içindeki paralel hainlerin Britanya ve batılı efendilerine HİZMET edemeycek duruma getirmlidir. Bunu çok ustacaca demokrasiye ve insan haklarına zarar vermeden yapmanın milyon tane yolu var. Bunların eline koz vermemek içinde rüşvet yasasını ağırlaştırmalıdır, eğitim yasasını gözden geçirmeli ve bunun için yapılacakları tedricen yapmalıdır. Devlet okullarını kaliteli hale getirmeli mevcut öğretmenlerini her yaz uzman Teacher Trainer(Öğretmen çalıştırıcılar)la daha kaliteli hale seminerlerle getirmelidir. Hem eğitimi hem ekonomiyi devlet yasalarla ve uygulamalarla akıllıca dizayn etmelidir.

Şu an Britanya Türkiye'nin ilerlemesinin önünü kesmek ve eskiden olduğu gibi güdük, kendine güveni olmayan fakir ve zayıf bir Türkiye istiyor. Bunu yapmasına halk olarak izin verilmemelidir. Eskiden Kürt kartını oynamaktaydılar bunun Barış ve Çözüm süreciyle engellendiğini gördüklerinde de şu an içimizdeki Paralel yapıve kışkırtmalarıyla Alevileri devlete karşı kullanmak istemekteler. En azından terör örgütlerinin tepesinde bulunan Alevi kökenli üyeleri kışkırtmak ve metropollerde terör ürettirmek istemekteler. İstiyorlarki ülke bir an evvel kendi sorunlarına dönsün.

Hayır bu olmamalı, buna Devlet izin veremez vermemeli. Bir an evvel o kurşunu Alevi vatadaşımızın kafasına sıktıran elin sahibi deşifre edilmeli. Alevileri kışkırtan şerefisler içte ve dışta biliniyor bu şerefsizleri (Çorumda eski bir gelenekte ahlaksızlık yapan kadınlara yaptıkları gibi) çırılçıplak soyup sokağa bırakmak bu devletin boynunun borcudur...

Ya bu Britanya denen FİRAVUN ülkeye sonuna kadar mücedele eden MUSA'larla beraber mücadele ederiz yada eskiden olduğu gibi güdük devlet oluruz.

Seçim HALKIMIZIN.....

 

 
Toplam blog
: 722
: 3755
Kayıt tarihi
: 23.01.09
 
 

A.Ü İktisat Fakültesi mezunuyum, daha önce Kazakistan ve Hollanda'da eğitmenlik ve tercümanlık iş..