Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Haziran '14

 
Kategori
TV Programları
 

Kurt Seyit ve Şura / Şura İngiltere’ye gitmedi ama, Seyit hapse girdi!

Kurt Seyit ve Şura / Şura İngiltere’ye gitmedi ama, Seyit hapse girdi!
 

Star Tv.in aşk ve macera dizisi “Kurt Seyit ve Şura” bütün heyecanı ile devam ediyor. Şura’nın inadının kırılması için, Seyit’in hepse mi girmesi gerekli. Kavuşmaları Sonbahar’a kaldı. Eylül’e, yeni sezona…

Reytinglerde AB’de 6.sırada, Total’de 10.sırada yer almış. Bu reytingler yeterli mi? Bence değil.

Geçen bölümde kalmamı istersen kalırım diyen Şura’ya Seyit, git diyerek ağır bir cevap vermişti. Ben seni hep sevicem, sen benim hayatımın sonuna kadar hep yanımda olacaksın, ama gitmen lazım. O anda pusudaki nişancı silahını onlara doğrultmuştu. Şura, Seyit’in yüzüğünü çıkartır, Seyit’e bunun artık bende durmasını istemiyorum. Seyit, sende kalsın, o senin. Şura, böyle bir hatıraya ihtiyacım yok. Yüzüğü bankın üstüne bırakır. Ve döner giderken silah patlar. Şura, ah diyerek çığlık atar.

Ekran Alıntısı.PNGks13.1

Seyit, Şura orda kal diyerek fırlar. Silahı tutukluk yapan adamın elinden silahını alır. Adam bu defa elindeki tabancayı ateşler, Şura’yı vurur. Seyit de elindeki tüfeği ateşler, adamı alnından kurşunlar.

Ekran Alıntısı.PNGks13.2

Seyit, Şura’yı kucaklar, ölmeyeceksin, ben seni terk etmeyeceğim diyerek hastaneye götürür. Şura’nın ablası Tina Seyit’e, eğer ona bir şey olursa seni asla af etmeyeceğim. Onun hayatından tamamen çıkman lazım.

Şura, tehlikeyi atlatır. Odaya alınır. Seyit, kapı önünde Şura’yı her şeyi anlatan uzun bir mektup yazar. Odaya girer, mektubu başucuna bırakır. Tina’ya iyi haberleri senden alacağım der ve gider.

Ekran Alıntısı.PNGks13.3

Petro’ya Yüzbaşı Billy gelir. Boşuna bekleme adamın öldü, Seyit öldü. Seyit’in yerine, senin beceriksiz öldü. Bu işi senin yapman lazım. Şura’nın da vurulduğunu söyler. Petro, hastaneye gitmek ister.

Barones bir mektup bırakır, gemi hareket ettikten sonra Seyit Eminof’a gönderilmesini ister. Tam istediğim zamanda olacak, daha önce değil.

Ayla, eşyaları ile otelde Celil’in odasına yerleşir. Celil ile formalite evlilik yapmıştır. Amaç yüzbaşıdan korunmaktır. Kağıt üzerinde bir evlilik olacak, herkes gerçek olduğunu zannedecektir. Ayla, bu durumu Ayşe’ye anlatır.

Rıza’nın vekili çamaşırhane satıldıktan sonra aldığı yüksek miktardaki paraları bozdurmak ister. Yüzbaşı Billy de yanındadır. Döviz bürosu sahibi Çarlık rublelerinin dünden itibaren tedavülden katlığını bildirir. Bu paraların hiçbir kıymeti yok. Sabah Rıza efendi geldi, ben ona söyledim.

Sefarette de panik vardık, herkes elindeki rubleleri bozdurmak ister. Celil yeni evlendiği için sefareti terk eder.

Otelde kimse yoktur. Herkes hastanede Yahya’nın başındadır. Küçük Sabri zor durumda kalır. Seyit, duruma el koyar. Sabri, Celil Abi ile Ayla’nın evlendiği haberini Seyit’e verir.  Ayla, yüzbaşı yüzünden evlendiklerini söyler.

Yüzbaşı Billy, bağırarak otele gelir. Paralar geçersiz, satış iptal. Seyit, Celil’e sorar. Celil, evet doğru tedavülden kalktığını söyler. Seyit, anlaşma iptal olmayacak, tapuyu Billy’e verir. Bu tapu sende kalsın, parayı ödeyecek geri alacağım.

Ayla, Şura’nın vurulduğunu Celil’e söyler. Celil derhal hastaneye gider.

Teyzesi ve yeğeni Boris, Şura’ya ziyarete gelir. Boris, babam İngiltere’de size bir ev ayarlamış. Şura sağ olsun der. Şura, Seyit’in bıraktığı mektubu okur.

Seyit, tüm berat, madalya, nişan ne var, ne yoksa antikacıya götürür. Satar. En son yüzüğünü de verir. Celil’e onlardan vazgeçmek, Şura’dan vazgeçmekten zor değil, der. Tedavülden kalkan paraları, galata köprüsünden denize savurur.

Paraları Billy’e götürür, bir zabıt tutturarak teslim eder. Billy, kimden borç aldın deyince, Seyit ben verdiğim sözleri tutarım.

Güzide ve Ali Dayı hastaneden gelirler. Güzide çok yorgundur, hemen odasına çıkar. Celil’in Aylin ile evlenmesini bir türlü hazmedemez.

Petro’ya bir mektup getirilir. Barones’ten gelen mektupta, kefaleti ödeme zamanı geldi Petro. Elimdeki fotoğrafları Seyit’e göndereceğim. Paran mı, canım mı? Hangisi daha kıymetli karar ver.

Billy odasına girdiğinde, kaçak içileri, öldürülen Ayla’nın kardeşinin resimlerini görünce, adeta çıldırır gibi olur. Kendisini dışarı atar. Seyit, onu sokağın köşesinden izler. Celil’e, Billy ile birbirimizi daha iyi tanıyoruz, der. Celil, Şura konusunda birbirinize yazık ediyorsunuz.

Seyit odasındadır. Ayşe yemek getirir. Ayşe, ben seni Şura’yı unutturacağım, der. Seyit, ben senin için doğru insan değilim. Benim seninle bir şeyler yaşamam imkansız.

Ekran Alıntısı.PNGks.13.4

Güzide, Celil ile Ayla’yı bir arada düşünemez. Neredeyse balkondan kendisini atacakken, Ayla kurtarır. Celil onunla konuşmak ister. Güzide, taşıyamıyorum, imkansız olduğunu bile bile her gün seni severek ölüyorum.

 Celil, inan bana şartlar farklı olsaydı, bu aşk geleceğim olurdu. Celil, özür dilerim der ve çıkar.

Celil alır başına deniz kıyısına gider. Seyit peşinden gelir. Bir müddet konuşurlar. Celil de çamaşırhanede bir odaya yerleşir. El birliği ile çamaşırhaneye adam etmeye çalışırlar.

Binbaşı aldığı ihbar mektupları ile ilgili, Yüzbaşı Billy’i çağırır, konuşurlar. Kaçakçılarla işbirliği yapanların listesini de verecektir. Billy çok huzursuz olur.

Billy, Petro’ya dediğimi yap, Seyit’i ortadan kaldır. Petro, bi kaç gün kaldı, sabret. Gemi kalkmadan yaparsam, Şura gitmez, burada kalır.

Binnaz, Seyit’e git konuş şura ile. Bütün gece ağladı. Git konuş. Seyit, ne kadar uzakta olursa beni o kadar kolay unutur. Buralardan gitmesi onun için en doğrusu.

Şura’ya Petro’dan bir demet çiçek gelir. Şura kabul etmez, başkasına gönderilmesini ister. Şura, odanın içinde yürümek ister. Binnaz ona yardım eder. Şura, pencereden aşağıda Seyit’i görür. Celil, Şura’nın odasına uğrar. Tina, Celil’in onunla konuşmasını istemez. Celil’e seni dinliyorum. Celil, o geceyi anlatır. Şura, benim yatağımda dostum dediğim o kızla, deyince Celil Ayşe’nin yaptıklarını anlar. Celil, Ayşe’nin yüzüne her şeyi vurur. Seyit öğrenirse hayatı boyunca senden nefret edecek.

Şura, hastane çıkışında evdedir. Bu şehre ait bir şey kalmayacak, der. Seyit’e uzun bir mektup yazmak ister. Sonra vazgeçer, buruşturup atar.

Petro ile Barones tenha bir yere gelirler. Otomobili kullan şoförü uzaklaştırırlar. Petro para dolu çantayı verir. Lola da fotoğrafları Petro’ya verir. Petro, belinden tabancayı çeker, arabadan inmesini söyler. Lalo, böyle bir alçaklık yapacağını biliyordum. Arabadan indirir. Tabancayı Lola’ya çevirir. Şoför de Petro’ya indir silahı, der. Bu defa, şoförü başkası öldürür. Petro, buraya kadar der ve silahı ateşler, üç el atarak Lola’yı öldürür. O sırada Billy de oradadır. Bir mektubu çantasına koyar.

Şura, bu gece son gecemiz. Hüzünlü bir gece olacak. Yusuf, Tina’ya seni çok özleyeceğim.  Ayla, Seyit sadece işe güce verdi kendini. Ayla, Seyit senden başka kimseye bakmıyor, sevmiyor. Ayla, yaşadığınız bu aşkı, Seyit’i arkanda bırakabilecek misin? Şura bir mektup bırakır, Seyit’e vermesini ister.

Celil, Seyit’e güzel bir müzik dinleyeceğimiz bir yere götüreyim. Seyit, Yusuf ve Tina’ın çaldığı yer olduğunu hemen anlar. Petro da o gece Şura’nın yanına gelir, seninle vedalaşmaya geldim, Şura kovalar.

Ekran Alıntısı.PNGks13.6

Gece Billy’nin askerleri, otelin her yerine benzin dökerler. Oteli ateşe verirler. Herkes uykudadır. Uyananlar kendilerini dışarı atarlar. Seyit herkesin uyandırılmasını ister. Seyit, Yahya’yı sırtlar aşağı indirir. Güzide çıkmak istemez, ölmek istemektedir. Celil, fırlar yukarı çıkar, Güzide’yi aşağı zorla da olsa aşağı indirir.

Ekran Alıntısı.PNGks13.7

Tulumbacılar yangına koşar. Şura, Şeref otelinin yandığını duyunca o da tulumbacıların peşine takılır. Seyit, küçük Sabri’yi indirir. Şura, seyit’e gelir sarılır, seni asla bırakmayacağım. Hiçbir yere gitmiyorum, çok korktum.

O sırada Yüzbaşı Billy ve askerleri gelir. Billy, buraya kadar Eminof, der. Seyit, ne oldu diye sorar. Kelepçeleri takar, seni kaçabilmene karşı tutukluyorum. Billy, seni Baronez Lola’yı öldürme suçuyla tutukluyorum. Seyit, ben kimseyi öldürmedim. Çantasından çıkan mektubu gösterir. O mektubu Petro koymuştu. Eğer öldürülürsem katilim, Seyit Eminof yazıyordur.

Ekran Alıntısı.PNGks13.8

Celil, sen ne yalan dolanla uğraşıyorsun, aşağılık herif, der. Billy, sana da sıra gelecek. Şura, Seyit diyerek arkasından çırpınır.

Yıllar sonra Tina ölüm döşeğindedir. Bizi bıraktı, der. Ya da ölmüştür. Kapalı bir kutu getirilir. Giderken bu kutuyu size emanet etti. Ve bölüm burada biter.

Ekran Alıntısı.PNGks13.son

Ay Yapım’ın bu güzel dizisi de sezon finali yaptı. Yeni sezonda Eylül’de tekrar bizlerle berber olacak. Şura, İngiltere’ye gitmekten vazgeçti. Artık Seyit’i bu beladan kurtarmaya çalışacak. Seyit hapisten, bu olaydan nasıl kurtulacak üç ay sonra hep birlikte bekleyip, göreceğiz.

 

Keyifli seyirler.

Saygılar ve sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: milliyet.com.tr/canseve

Not: Görseller İnternetten, dizifilm.com'dan ve tarafımdan diziden kopyalanarak alınmıştır.

Not: Burada yazılan tüm yazıların elektronik imza ve zaman damgası güvencesi altında yasal hakları korunmaktadır. Hiçbir şekilde basılı ya da elektronik bir ortamda (CD, internet vs.) kaynak gösterilmeksizin izin alınmadan kullanılmaz. 

 
Toplam blog
: 2032
: 2969
Kayıt tarihi
: 18.06.12
 
 

Emekliyim. Doğayı, Sabahın erken saatlerinde doğada yürümeyi, Hayvanları, bilhassa köpekleri çok se..