Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Mayıs '14

 
Kategori
TV Programları
 

Kurt Seyit ve Şura İstanbul macerası başlıyor!

Kurt Seyit ve Şura İstanbul macerası başlıyor!
 

Reytingleri şaşkınlık yaratan Kurt Seyit ve Şura, İstanbul'a taşınınca dizi ilgi çekmeye başlayacak. Bu gece İstanbul bölümleri ile ekrana gelecek olan dizide Zerrin Tekindor, Nermin Bezmen olarak karşımıza çıkacak.

Valsler, keman namelerine karışan piyano tınıları pek Türk halkının zevkine hitap etmedi. Ulusal boyutu şahane görüntülerle, masalsı atmosferi ile Anna Karanina'ya benzettiğim dizi yapımcı firma ve başrol oyuncularını hayal kırıklığına uğrattı. Doğru bir planlama ile büyülü görüntüleri çok sevdim ve gözümü kırpmadan seyrettim, sinema dokulu Kurt Seyit ve Şura'yı, ama genel beğeniye hitap etmedi.

Senaryo yön değiştirmek için İstanbul'a göçü bekledi ve anlatıcılar sayesinde günümüz ve geçmiş arasında yola koyuldu. 6 bölümü Rusya'da geçen Kurt Seyit ve Şura, 7. bölümle İstanbul'u da ekleyerek müthiş bir manevra ile ekran yolculuğuna devam edecek. Bölüm maliyeti bile dudak uçuklatan, her karesi ile görsel şölen olan Kurt Seyit ve Şura, Rusya'nın soğuğundan İstanbul'un ekstra büyülü atmosferi ile seyircisini toparlayacağa benziyor.

Dizi için o dönemin İstanbul'u yeniden kuruldu!

Kesesini sektör için açmaktan çekinmeyen yapımcılardan biri olan Kerem Çatay, masraftan kaçınmadan Dünya başarısı sağlayacak diziyi Türk izleyiciyi kendi yapımına çekmeye çalışıyor. Haksız da sayılmaz!

Büyülü romanın, büyülü yansıması ekranda göründüğünde karşısındaki Küçük Ağa tarafından ezici bir reyting üstünlüğüne teslim oldu. Teslim olmak zorunda kaldı, çünkü anlaşılan artık seyircinin Rus romantizmi esintili, kültürel yapımlara ilgisi pek de yoktu.Rusya macerası bitene kadar da reytingleri kabul etmek zorunda kaldı.

Gün geldi çattı sevgililer İstanbul'a göç etti, işte tam burada çok zekice bir manevra sağlandı. Şimdi çok umutluyum, bu kadar büyük bir projenin reytinglere yenilmesi yazık olur doğrusu. Dönem dizilerinin ağır ve ağdalı bir dille anlatımını bizim izleyici kitlemiz pek sevmedi. onlar çoğunluğu "Mira ne giydi" diye meraklanan bir kitleye dönüştü.

Kıvanç Tatlıtuğ'un; baklavalarına, sırt kaslarına, kol kaslarına gönderme yaparak kendilerine nike edinmiş hayran kitlesi, hamam sahnesi, yatak sahnesi dışında reytinglerin çıkışını sağlayamadı. Zeynep Farah Abdullah, Kıvanç Tatlıtuğ'un yanında bir avuç kadar görününce millet boyuna taktı. Oysa Zeynep Farah Abdullah hiç de kısa boylu biri değil! 

Entrika aşkta var oluca bizim izleyicilerimiz daha çok seviyor, oysa Kurt Seyit ve Şura aşklarına and içmiş iki ruhun kıyamet sevdasını anlatıyor. İstanbul'a taşınmak bence delicesine aşık çiftimize iyi gelecektir. Tebdil-i mekanda fayda vardır, diziye de iyi reyting getirecektir.

Hayatta iyilikler sizi bulsun dileği ile...

www.televizyongazetesi.com

eceer6@gmail.com

https://twitter.com/eceer6

https://www.facebook.com/pages/Ece-Er-%C4%B0le-Ba%C5%9Fb

#EnBaşarılıDiziYazarı@eceer6Hashtagı ile destek olabilir misiniz ve SADECE BİR tweet sayılıyor son 4 GÜN <3 şimdiden="" teşekkürler=""><>

 

 
Toplam blog
: 781
: 3899
Kayıt tarihi
: 23.09.12
 
 

16- 06- İstanbul'da doğdum. Tatbiki Güzel Sanatlar Tekstil Ana sanat dalı Moda tasarımı bölümünde..