Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Ekim '12

 
Kategori
Siyaset
 

Kürt sorunu mu PKK sorunu mu?

Kürt sorunu mu PKK sorunu mu?
 

 Kamuoyunun büyük kısmında kürt sorununun diyalogla halledilebileceği kanısı hakim(Oslo'dan başka bir yerde hallolmaz, ilk şart Oslo!). Peki kimle diyalog kurulacakmış. PKK elemanlarıyla. Devletin terörü bitirmek için her türlü görüşmeyi yapmasına açığım. Fakat kürt sorununu halletmek için PKK'yla değil, MHP, CHP ve BDP'yle görüşmek gerekir. Ortak bir nokta bulunur. Anadilde eğitim, özlük haklarında iyileştirmeler, gerekirse ekonomik özerklik. Eyalet sistemi veya bambaşka bir çözümle insancıl bütün talepler karşılanabilir. Bütün partilerin başkanları beraber veyahut ayrı ayrı basın açıklamalarıyla bu alınan kararın hükümetin değil, TBMM'nin kararı olduğunu beyan eder. Dolayısıyla yapılacaklar konusunda da tarihi sorumluluk hükümetin üstünden alınmış olur. Peki bu kadar kolay mı? Kürt sorununu çözmek biraz yürek istemekle beraber çok da zor değil. Kürtlerin memnun olup Türklerin de razı olacağı orta yolu bulmak en doğrusu.

Amma velakin bunların hepsini de yapsalar PKK sorunu bitmez. Çünkü PKK'yı kürt sorunuyla eş tutamazsınız. Belki doğduğu yıllarda halktan desteği bu şekilde almış olsa da, maddi ve stratejik yardımı neredeyse her daim dış ülkelerden almıştır. Yakın zamanda yapılan neredeyse tüm PKK eylemlerinde destekleyici ve kışkırtıcı unsurlar olan İran ve Suriye ne yapacak? PKK'ya 'Aman siz sorununuzu hallettiniz, bizim silahları da verin hadi herkes evine' mi diyecek? En başta alınan kararların uygulanmasını engelleyecek sonra da hükümeti samimiyetsizlikle suçlayıp PKK'nın pasifize olmasına izin vermeyecekler. Sebep basit. Siz adamların iç dengeleriyle oynamaya çalışır, maddi-manevi yardımı esirgemezseniz, onlar da (eşek değillerse) aynısını yapar. Amerika'dan  (modaya uyalım,okyanus ötesinden) yönetilmeye razıysanız onların çıkarları doğrultusunda dış politikalar geliştirilmesine de razısınız demektir. Amerika'nın çıkarları gereği hiçbir ülkenin gelişmemesi gerekir. Avrupa çoktan aldı başını gitti, dolayısıyla engellenecek yer ilk olarak ortadoğu. Bu yüzden Suriye'yi ve ileride İran'ı rahatsız etme görevleri de Türkiye'nin. Onlar da elbet ellerinde ne koz varsa oynayacaklar(PKK). Amerika kendi hükmettiği hükümetin başta kalması için de maddi desteğini esirgemeyecek(İç güveysiden hallice olan ekonomimizin birinci sebebi inanılmaz vergiler, ikincisi nerden geldiği belli olmayan?! sıcak para). Ve dünyaları verseler bir karış toprağını vermeyecek olan milletimiz de aman kredilerim var istikrar bozulmasın diyerek bu hükümete oy verecek.

Sonuç olarak PKK sorunu fazlaca sebepten dolayı bitmeyecektir. Adamın biri demiş ki 'İnsanlar nasıl yönetilmeyi hak ediyorsa o şekilde yönetilirler'

https://twitter.com/ustabuneya

 
Toplam blog
: 9
: 347
Kayıt tarihi
: 01.10.08
 
 

84 yılında dünyaya geldikten sonra ilköğretimi Nazilli'de okudum. Samsun OMÜ tıp fakültesini biti..