Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Haziran '09

 
Kategori
Siyaset
 

Kürt sorunu

Cumhurbaşkanı söze “İster Kürt sorunu, ister Güneydoğu, isterse terör sorunu deyin” diyerek başlıyor. Öyle anlaşılıyor ki gerek Cumhurbaşkanı gerek hükümet çevreleri henüz sorunun ismini bile koyamamışlar.

Sorunun niteliğinin tespitinde ve tanımlanmasında gösterilen bu zafiyet akıllara çözümünde muallak bir konu olduğu, kesin ve kalıcı bir çözümün olamayacağı gibi bir ihtimali de getiriyor.

Cumhurbaşkanı’nın ve hükümetin bölgede fiili bir durum olan “terör” karşısında 3-4 yıldır gösterdikleri ve son zamanlarda iyice belirginleşen “gri” ve ikircikli tutumun da tetiklemesiyle beraber, Türk halkında terörle askeri mücadele yorgunluğu gözlenmeye başlanmıştır. En üst düzey yöneticilerinden gelen mesajlarla birlikte halkımızın aklına “Bütün bunlara değer mi !?” gibi “zararlı” sorular gelmeye ve ilk başlardaki mücadele iştahı da kaybolmaya başlamıştır.

Şimdi bulunduğumuz noktadan ileriye doğru baktığımızda Türkiye’nin hızla bir yol ayrımına doğru gittiğini, çok önemli bir seçim yapması gerekeceğini görebilmek mümkün.

Ama neyi seçeceğimizi zaten biliyoruz. (Unutmayın ki Yemen Çölleri’ni bile bırakmamak için binlerce şehit vermeyi göze alan bir milletten bahsediyoruz.)

Diğer yandan bana AKP Hükümeti işlediği ölümcül günahlar listesine bir yenisini daha ekleyecek gibi geliyor.

Bakalım zaman ne göstercek?

 
Toplam blog
: 34
: 704
Kayıt tarihi
: 17.02.09
 
 

İstanbul'da yaşıyorum. Yakın siyasi tarihimizle ve genel politik konularla ilgilenmeyi severim. F..